4.400 de persoane s-au înscris la loteria abonamentelor pentru ediţia de anul acesta a Festivalului ‘George Enescu’

Aproape 4.400 de persoane s-au înscris la loteria abonamentelor pentru ediţia de anul acesta a Festivalului ‘George Enescu’, potrivit unui comunicat al organizatorilor.

Un număr de 4.389 de persoane s-au înscris pentru 1.274 de abonamente la Sala Palatului şi la Ateneu.

Tragerea la sorţi de joi, de la prânz, va fi transmisă în direct pe www.festivalenescu.ro, pe pagina de Facebook a festivalului şi a Eventim. Biletele individuale se pun în vânzare pe 19 iulie, la ora 12,00, online, pe site-urile Eventim şi ale festivalului.

Înscrierea pentru loteria abonamentelor a avut loc între 9 şi 28 iunie, pe site-ul eventim.ro. S-au înscris 2.184 de persoane pentru 1.104 abonamente la Sala Palatului, respectiv 2.185 pentru 170 abonamente pentru Ateneul Român. Fiecare solicitant a avut voie să opteze pentru cel mult două abonamente.

Tragerea la sorţi se va face prin metode electronice, pe baza website-ului random.org, fără posibilitatea intervenţiei umane în algoritmul de selectare a câştigătorilor. Pentru fiecare categorie de abonamente se va extrage o listă de rezervă cu 50 de nume. În cazul în care vor exista abonamente neachitate până la data de 16 iulie, conform procedurii, se va trece la lista de rezervă (în ordinea extragerii).

După extragere, câştigătorii vor fi contactaţi prin e-mail/telefon şi vor putea achiziţiona abonamentele până pe 16 iulie (data băncii). Aceştia vor primi un link pentru a efectua plata.

Abonamentele se vor emite în format print@home sau în format printat, în funcţie de opţiunea exprimată la înscriere. Clienţii care nu achită abonamentele până pe 16 iulie (data băncii) vor pierde dreptul de cumpărare, acesta fiind transferat următoarei persoane de pe lista de aşteptare. Pe 16 iulie se va încheia perioada de plată, urmând ca abonamentele să fie distribuite până pe 12 august.

Ulterior, dacă există abonamente care nu sunt achitate la timp de câştigători, din lista de rezervă vor fi aleşi în ordinea extragerii alţi clienţi care vor avea posibilitatea de a cumpăra abonamente. Aceştia vor avea la dispoziţie şapte zile pentru plată. Dacă mai rămân abonamente neachitate, acestea vor fi puse la vânzare direct pe site-ul Eventim şi pe site-ul Festivalului.

Persoanele interesate pot contacta direct echipa Eventim pentru mai multe detalii, la adresa de mail contact@eventim.ro sau la numărul de telefon 0728.999.775, de luni până vineri, de la ora 10,00 la 18,00.

Vânzarea în sistem de loterie a fost aleasă deoarece oferă şanse egale tuturor celor care vor să achiziţioneze abonamente la festival, la concertele de la cele două săli care sunt cele mai căutate de iubitorii muzicii – Sala Palatului şi Ateneu. Procedura utilizată este folosită şi la alte evenimente internaţionale de muzică clasică. Abonamentele la Sala Auditorium vor fi puse în vânzare la liber, pe site-ul eventim.ro şi www.festivalenescu.ro, deoarece nu au generat suficientă concurenţă pentru a justifica o tragere la sorţi. AGERPRES