Proiect de lege pentru construirea unui nou spital de boli cardiovasculare, depus de PSD

Senatorul Maricel Popa, preşeditnele PSD Iaşi, a anunţat că a depus în cursul acestei săptămâni un  proiect de lege prin care propune alocarea fondurilor necesare în vederea construirii unui nou spital de boli cardiovasculare la Miroslava.

„La Iași, Institutul de Boli Cardiovasculare (IBCV) deservește de trei ori mai mulți pacienți decât restul spitatelor din țară, dar funcționează pe câteva etaje ale clădirii Spitalului Clinic „Dr. C.I. Parhon” și nu mai face față solicitărilor din partea pacienților. În aceste condiții, proiectul legislativ care propune aprobarea investiției necesare pentru Înființarea Institutului Regional de Boli Cardiovasculare este de o importanță semnificativă și nu face nimic altceva decât să sublinieze necesitatea concretizării proiectului cu maximă celeritate, în beneficiul tuturor locuitorilor din Regiunea de Nord-Est a României”, a declarat Maricel Popa, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul partidului.

Potrivit parlamentarului ieşean, până acum au fost strânse 46 de semnături pentru acest proiect de lege din partea senatorilor și deputaților de la diverse formațiuni politice, cei mai mulți de la PSD, printree care Alexandru Rafila, Adrian Streinu Cercel, Gabriela Firea, Marius Constantin Budăi şi Gabriel Mutu.

„Am găsit interes și susținere și la colegi de la AUR sau USR, cărora le mulțumesc pentru că susțin proiectele Iașului. Din păcate, parlamentarii liberali au refuzat să semneze această inițiativă. Se pare că susținerea lor este doar una declarativă. Le cer public să facă toate demersurile necesare pentru ca proiectul IBCV să fie prins în PNRR. Chirica și Alexe sunt la putere. Au posibilitatea să intervină la București pentru modificarea planului. Sper ca studiul de fezabilitate să fie gata la timp”, a afirmat președintele PSD Iași. (E.M.)