Şase piese au intrat în finala celei de a VII-a ediţii a Concursului de dramaturgie pentru adolescenţi NEW DRAMA

Şase piese au intrat în finala celei de a VII-a ediţii a Concursului de dramaturgie pentru adolescenţi NEW DRAMA, desemnate, după lecturare, de un juriu de specialitate.

Potrivit unui comunicat transmis luni AGERPRES de Teatrul Excelsior, la această ediţie a concursului au fost înscrise 35 de piese scrise de adolescenţi din 19 oraşe, comune şi sate din întreaga ţară.

Cele şase piese şi cei şase tineri dramaturgi care au trecut în următoarea etapă a proiectului NEW DRAMA sunt: „Un fluture răstoarnă o piesă de domino.exe” de Daria Ancuţa (18 ani, Constanţa), „Eu vs. Mine” de Mihaela-Rebeca Ion (18 ani, Buftea, Ilfov), „Tot ce se uneşte se destramă” de Carla Oncescu (17 ani, Bucureşti), „Ceaiul seriozităţii şi beţia de ironie” de Gabriela Voinea (17 ani, Bucureşti), „Zeii” de David Simula (17 ani, Constanţa) şi „Escape Room” de Eva Viviana Zaharia (16 ani, Călăraşi).

Cele şase piese finaliste vor fi analizate pe larg în cadrul unui atelier de scriere dramatică, iar ulterior vor fi prezentate ca spectacole-lectură. În urma vizionării lor sub această formă, va fi desemnată piesa câştigătoare, care va fi pusă în scenă la Teatrul Excelsior, precizează sursa citată.

Organizat de Primăria Capitalei prin Teatrul Excelsior, Concursul de dramaturgie pentru adolescenţi NEW DRAMA este primul proiect din cadrul programului multianual EXCELSIOR Educaţional care le oferă adolescenţilor pasionaţi de teatru şansa de a-şi vedea primele încercări dramaturgice transformate în spectacole realizate în regim profesionist. AGERPRES/