La Iaşi a fost înregistrat oficial primul caz de infectare cu tulpina delta a virusului SARS-CoV-2

La Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi a fost confirmat primul caz de infectare cu tulpina delta a virusului SARS-Co-V, la un pacient din municipiul Paşcani.

„Aşa cum ne aşteptam, tulpina delta a virusului SARS-CoV-2 a ajuns în rândul populaţiei, iar din nefericire, în acest moment, această variantă a fost deja indentificată şi la noi, în cazul unui pacient din Paşcani, care a luat contact cu mai mulţi membri ai familiei. S-a efectuat imediat o anchetă epidemiologică, în vederea identificării contacţilor, astfel încât focarul a fost ţinut sub control. Pacientul este în acest moment mult mai bine din punct de vedere medical”, a declarat, miercuri, dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Dr. Florin Roşu a precizat că pacientul diagnosticat cu varianta delta a virusului SARS-CoV-2 nu era vaccinat împotriva COVID-19, însă datorită îngrijirii deosebite de care a avut parte în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase, starea de sănătate a acestuia s-a îmbunătăţit vizibil, el urmând ca, în cel mai scurt timp, să fie externat din secţia de Terapie Intensivă.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi a mai declarat că, în prezent, în urma analizelor de laborator au mai fost identificate alte şapte probe cu tulpina delta a virusului SARS-CoV-2, la pacienţi din judeţele Iaşi şi Bacău.

Până în acest moment, în ţara noastră au fost confirmate oficial 57 de cazuri de infectare cu tulpina delta (indiană) a virusului SARS-CoV-2, cele mai multe dintre acestea în judeţul Argeş. O persoană, respectiv o femeie în vârstă de 72 de ani, din judeţul Argeş, a decedat în urma infectării cu această mutaţie nouă a virusului. (E.M.)