“Concord Iaşi Open” – cel mai puternic turneu de tenis din România, debutează săptămâna viitoare la Baza de la Ciric

Sâmbătă şi duminică, la Baza de la Ciric sunt programate meciurile pentru calificarea pe tablourile principale ale celei de-a doua ediţii a “Concord Iaşi Open”, cel mai puternic turneu de tenis masculin din România.

Turneul, organizat de Concord Service Center în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași și Federația Română de Tenis (FET), are statut ATP Challenger 100, fiind dotat cu premii în valoare totală de 88.520 de euro.

Directorul turneului “Concord Iaşi Open” 2021 este binecunoscutul tenisman român Andrei Pavel.

Meciurile de pe tablourile principale de simplu și dublu se vor desfășura între 12 și 18 iulie și vor fi precedate de calificările programate pe 10 și 11 iulie.

„Concord Iași Open” a atras în 2020, la ediția inaugurală, aprecieri unanime din partea reprezentanţilor Asociaţiei Profesioniste de Tenis (ATP), grație organizării excepţionale la care și-au adus contribuția toţi cei implicaţi în buna desfăşurare a evenimentului.

Câştigătorul primei ediții a turneului de tenis ATP Challenger 100, „Concord Iași Open” a fost spaniolul Carlos Taberner (FOTO), care l-a învins în finală, cu scorul de 6-4, 7-6, pe francezul Mathias Bourgue.

Printre jucătorii de simplu care şi-au confirmat participarea la cea de-a doua ediţie a puternicului turneu de tenis pe zgură de la Iaşi se numără Hugo Gaston (Franţa – nr.160 ATP), Enzo Couacoud (Franţa – nr. 166 ATP), Elias Ymer (Suedia – nr.169 ATP) şi Frederico Ferreira (Portugalia – nr. 176 ATP).

Dintre jucătorii români, cel mai bine clasat este la “Concord Open Iaşi” 2021 este Marius Copil (nr. 222 ATP).

Organizatorii au acordat şi trei wild-card-uri, care au revenit lui Filip Jianu (nr. 324 ATP), Ionel Nicholas (nr. 523 ATP) şi, respectiv, ieşeanului Cezar Creţu (nr. 790 ATP).

“Pleiada de jucători foarte buni pe care i-a dat România în ultimii ani (sportivi cu origini românești reprezentând astăzi inclusiv Canada, Marea Britanie ori Spania!) a făcut ca tot mai mulți copii să se îndrepte, plini de entuziasm, spre acest sport al eleganței. Sper ca un număr cât mai semnificativ dintre ei să performeze, să calce pe urmele marilor vedete ale acestui sport și să ne aducă – nouă, suporterilor – bucurii dintre cele mai frumoase.

Îmbinând dorința de mișcare cu dragostea pentru sportul de performanță, dar și cu implicarea oamenilor de bine, rezultatul final nu poate să fie decât o pledoarie înflăcărată pentru sănătate, competiție onestă și autodepășire.

Consider că, de aici, de la aceste investiții în formarea tinerelor generații, se nasc proiectele care pot schimba Iașul și România. Este motivul principal pentru care veți găsi mereu în mine un prieten și un susținător.

Îi felicit așadar din toată inima pe cei care au contribuit la înființarea turneului de tenis de la Iași, le mulțumesc tuturor celor participă la promovarea acestei discipline sportive și le urez succes competitorilor. Să câștige cel mai bun!”, se arată în masajul adresat de primarul Mihai Chirica organizatorilor şi participanţilor la cea de-a doua ediţie a Turneului de tenis “Concord Iaşi Open”. (E.M.)