112.800 doze de vaccin anti-COVID Moderna au sosit România

Un număr de 112.800 doze de vaccin anti-COVID Moderna au intrat miercuri în România şi vor fi stocate în depozitul Companiei Naţionale „Unifarm” SA.

Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin sunt aduse în Bucureşti pe cale terestră, a informat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Dozele vor fi depozitate la Compania Naţională „Unifarm” SA, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional. Depozitul Companiei Naţionale „Unifarm” SA este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.

Până în prezent, 1.479.600 de doze Moderna au fost recepţionate, iar 722.188 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei, a precizat CNCAV.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei, a menţionat sursa citată. AGERPRES