Importante investiţii în infrastructură şi în domeniul sanitar, aprobate de aleşii judeţului

Întruniţi în şedinţă ordinară, consilierii judeţeni ieşeni au aprobat astăzi mai multe proiecte importante de hotărâre privind pregătirea documentaţiilor necesare pentru realizarea mai multor investiţii în judeţ.

Printre acestea, aprobarea indicatorilor tehnico-economici specifici unităţilor administrativ teritoriale din judeţ pentru Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în perioada 2014-2020 şi regulamentul serviciului public de transport persoane prin curse regulate în județul Iași, împreună cu caietul de sarcini și contractul de delegare a gestiunii. De asemenea, studiul de prefezabilitate pentru Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară şi studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru „Construire pavilion 8, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”.

Tot în cadrul şedinţei de astăzi, plenul Consiliului Judeţean Iaşi a aprobat acordarea titlului de “Cetăţean de onoare al judeţului Iaşi” lui Ștefan Dărăbuș, Director Global de Programe al Fundației Hope and Homes for Children (HHC) România pentru contribuţia adusă la reformarea sistemului de protecție socială a copilului.

Începând din anul 2014, HHC România are încheiat un parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași privind scoaterea din instituțiile de tip vechi a aproximativ 700 de copii, alți 1.200 de copii primind sprijin ca să poată rămâne în familii.

HHC România a realizat până în prezent, în județul Iași, patru case de tip familial și un centru de zi și are în lucru alte trei astfel de case. De asemenea, peste 20 de familii numeroase au fost ajutate să-și extindă locuințele ca să le poată oferi copiilor condiții decente de trai. Alte patru locuințe pentru familii vulnerabile sunt acum în lucru.

„Domnul Dărăbuș este o prezență permanentă, implicată atât în proiectele majore privind închiderea centrelor și deschiderea caselor de tip familial cât și în celelalte activități, cu mai puțină vizibilitate, dar cu impact asupra obiectivului major principal -dezinstituționalizarea copiilor din centrele vechi de plasament și restructurarea serviciilor de tip rezidențial. Ne dorim ca această colaborare să continue pentru că mai sunt multe de făcut în domeniul social și ne bucurăm că avem alături de noi un om care și-a dedicat întreaga viață copiilor”, a afirmat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.