CulturaFlux

Programul Atelierelor DICE în perioada 27 – 29 iulie

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași propune publicului, în perioada 27 – 29 iulie, noi evenimente desfășurate la Palatul Culturii, în cadrul programului de educație muzeală Atelierele DICE – D(istractiv)-I(nteractiv)-C(reativ)-E(ducativ), dup[ urm[torul program:

 

  • Marți, 27 iulie, de la orele 11.00 și 13.00, atelierul „Jocurile copilăriei”, recomandat copiilor cu vârsta de peste 5 ani (preț bilet: 10 lei). Participanții vor vizita expozițiile „RetroTehnica” și „Retrospectiva telefoanelor mobile”, iar mai apoi, vor confecționa un dispozitiv de comunicare la distanță, pe cât de simplu, pe atât de ingenios, având la dispoziție toate materialele necesare.
  • Miercuri, 28 iulie, de la ora 11.00, atelierul de țesut la gherghef, recomandat copiilor cu vârsta de peste 6+ ani (preț bilet: 20 lei). În cadrul acestui atelier, participanții vor vizita expoziția „Grindare, păretare, scoarțe. Povești țesute” deschisă la Muzeul Etnografic al Moldovei, urmând să dezvolte activitatea practică în sala de Educație Muzeală, după modelele vizionate în expoziție.
  • Joi, 29 iulie, ora 11.00, atelierul de pictură „Tainele ceramicii Cucuteni”, recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani (preț bilet: 20 lei). După vizitarea expoziției „Cucuteni”, organizată în spațiile Muzeului de Istorie a Moldovei, va avea loc activitatea practică, în Sala de Educație Muzeală, care va consta în pictarea pe o suprafață ceramică folosind elementele de decor specifice vaselor cucuteniene prezentate în expoziție.

Prețul biletelor include toate materialele necesare.

Numărul participanților este limitat, evenimentele desfășurându-se în condiții de siguranță sanitară, conform normelor impuse la data desfășurării atelierului.

Programările se pot face la tel. 0232 275 979, interior 116, e-mail: ateliereledice@palatulculturii.ro sau printr-un mesaj pe pagina de Facebook @Atelierele DICE, cu cel puțin o zi înainte.

DICE – D(istractiv)-I(nteractiv)-C(reativ)-E(ducativ) este un program de educație muzeală derulat de Secția Relații Publice, Marketing, Logistică, Proiecte, Programe din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, cu sprijinul muzeelor de la Palatul Culturii din Iași. Atelierele tratează teme diverse, inspirate de patrimoniul cultural, comunicând într-o manieră atractivă informații despre acesta și transformând vizita la muzeu într-o experiență memorabilă.

 

 

Related Articles

Back to top button