Bilanţul în urma ploilor torenţiale care au lovit provincia Henan din centrul Chinei a crescut la 71 de morţi

Bilanţul în urma ploilor torenţiale care au lovit provincia Henan din centrul Chinei a crescut la 71 de morţi, a anunţat marţi biroul de informaţii al guvernului provincial, relatează agenţia Xinhua.

Peste 13 milioane de persoane au fost afectate de cel mai recent episod de averse sub formă de ploaie, care au căzut în regiune începând de la 16 iulie.

În prezent, situaţia inundaţiilor rămâne gravă. Peste 1 milion de hectare de culturi au fost distruse şi aproximativ 15.500 de case din provincia Henan s-au prăbuşit, a indicat sursa citată.

Operaţiuni pentru ajutorarea persoanelor afectate şi de reconstrucţie sunt în curs de desfăşurare în provincia puternic afectată de precipitaţiile abundente continue.

Funcţionarea serviciilor de telecomunicaţii a fost restabilită în capitala Henan, Zhengzhou, inclusiv în zonele sale suburbane, a declarat administraţia provincială de comunicaţii.

Numeroşi locuitori din Zhengzhou au depus marţi buchete de flori şi mesaje şi au păstrat un moment de reculegere în faţa staţiei de metrou unde au pierit înecate cel puţin 14 persoane, potrivit AFP.

 

Foto: (c) Hao Yuan/XINHUA


Ploile torenţiale au lovit metropola Zhengzhou în urmă cu o săptămână. În trei zile au căzut cantităţi de precipitaţii echivalente cu aproape un an de ploi, valori care nu au mai fost înregistrate în ultimele şase decenii.

Provincia ar urma să fie afectată de noi episoade de ploi abundente de marţi până joi, sub efectul taifunului In-Fa, conform prognozelor meteorologice. AGERPRES