În Republica Moldova este marcată cea de-a 27-a aniversare a Constituției

Chişinău, 29 iul. /MOLDPRES/. Astăzi este marcată cea de-a 27-a aniversare a Constituției Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

Cu această ocazie, președintele Curții Constituționale, Domnica Manole, a transmis un mesaj, în care se menționează că adoptarea Constituției a fost produsul unor circumstanțe istorice și a presupus evaluarea dezideratelor generale ale societății din Republica Moldova de la acel moment.

„Societatea de atunci a optat pentru consolidarea statului de drept, pentru garantarea demnității umane, pentru protecția drepturilor fundamentale și pentru fortificarea democrației. Opțiunea constituantei influențează în mod fundamental ordinea socială de astăzi. Paginii scrise atunci de constituantă li se adaugă hotărârile Curții Constituționale pronunțate de-a lungul timpului. Ele fac corp comun cu Constituția și sunt inseparabile de aceasta”, se arată în mesaj.

„În această zi, îmi doresc să ajungem să putem afirma, fără nicio rezervă, că în Republica Moldova, stat democratic bazat pe preeminența dreptului, drepturile fundamentale sunt garantate în mod efectiv de către autoritățile acestuia, așa cum o prescrie Constituția”, se mai spune în mesajul semnat de Domnica Manole.

Ziua Constituției Republicii Moldova este marcată anual pe data de 29 iulie. Legea Supremă a fost adoptată la 29 iulie 1994 şi a intrat în vigoare la 27 august 1994.

foto: curentul.md