Spitalul Clinic de Recuperare Iași a fost admis la finanțare cu proiectul „Recuperarea Eficientă a Pacientului COVID-19 – REPCOV” în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020, Axa Prioritară 9: Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, Obiectivul Specific 9.1: Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19.
Valoarea totală a proiectului este de 21.007.510,42 lei (circa 4,27 milioane de euro), fonduri din care Spitalul Clinic de Recuperare Iași va achiziționa echipamente de protecție, materiale sanitare, medicamente, precum și următoarele echipamente și dispozitive medicale: aparate de ventilație, monitoare medicale, injectomate, paturi ATI, infuziomate și echipamente de dezinfecție și sterilizare a aerului.
Dotarea cu materiale de protecție și aparatură medicală asigură resursele necesare acordării de asistență medicală în condiții de siguranță, protejării pacienților de expunerea prelungită prin spitalizare și creșterii nivelului de calitate a serviciilor medicale oferite de Spitalul Clinic de Recuperare Iași. „Sistemul medical ieșean se află pe drumul cel mai bun. Prin admiterea Spitalului Clinic de Recuperare Iași la finanțare nerambursabilă și cu acest nou proiect, calitatea actului medical se va îmbunătăți și mai mult. Satisfacția mea este dublă: fiindcă ne vom putea apăra mai bine în fața acestei pandemii care ne produce atâta îngrijorare, dar și pentru că Iașul atrage în continuare importante fonduri europene. Îi asigur pe ieșeni că aceasta este doar una dintre investițiile cu fonduri europene, dar și locale de care va beneficia sistemul medical ieșean în viitorul foarte apropiat”, a declarat primarul Mihai Chirica.
Unitatea medicală beneficiază în prezent și de un proiect câștigat de Primăria Municipiului Iași, anume „Eficientizare Energetică Spital Clinic de Recuperare Iași”, în valoare de 23.342.528,73 lei (circa 4,74 milioane de euro), prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa Prioritară 3. De asemenea, Spitalul Clinic de Recuperare va implementa proiectul „ROBOMOVE – ROBOts dedicated to neuroMOtric Valuable Efficiency”, care implică înființarea unui centru de robotică și neuroreabilitare din cadrul unității medicale, asociați în cadrul proiectului fiind Municipiul Iași și IMSP Institutul de Neurologie și Neurochirurgie din Chișinău. Proiectul are o valoare de 6.633.681,59 lei (aproximativ 1,34 milioane euro) și este finanțat prin Programul Operațional Comun ENI România – Republica Moldova 2014 – 2020.