CEC a înregistrat mai mulți observatori internaționali pentru alegerile din UTA Găgăuzia

Chişinău, 5 aug. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală a acreditat cinci observatori internaționali pentru monitorizarea alegerilor în Adunarea Populară a UTA Găgăuzia din 19 septembrie curent, transmite MOLDPRES.

Membrii CEC au aprobat, în ședința de astăzi, acreditarea a doi observatori din partea Consiliului Adunării Interparlamentare a statelor-membre ale CSI, doi observatori din partea Ambasadei Franței și un observator din partea Ambasadei Republicii Belarus pentru monitorizarea alegerilor care vor avea loc în UTA Găgăuzia la 19 septembrie 2021.

Pentru scrutinul din autonomia găgăuză Comisia Electorală de la Comrat a înregistrat până în prezent 82 de candidați la funcția de deputat local.

Potrivit datelor prezentate de autoritatea electorală locală, în cadrul celor 35 de circumscripții electorale, s-au înregistrat discrepanțe în procesul electoral. Astfel, în unele circumscripții s-au înregistrat deja câte 5 candidați, în altele câte unul singur, iar în circumscripția electorală nr. 1 nu s-a înregistrat încă niciun pretendent la funcția de deputat local.