FITS Sibiu: Spectacolul „SHAKESPEARE – BACH / Le Main du Temps”, în premieră mondială, în România

Spectacolul „SHAKESPEARE – BACH / Le Main du Temps”, cu Charlotte Rampling şi Sonia Wieder-Atherton, una dintre cele mai aşteptate reprezentaţii ale celei de-a XXVIII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, va avea loc în premieră mondială în România, în 26 august, iar biletele s-au pus în vânzare joi, informează un comunicat de presă remis AGERPRES.

O producţie Franţa – Marea Britanie, „SHAKESPEARE – BACH / Le Main du Temps” aduce pe scenă sonete de William Shakespeare, suite muzicale de J. S. Bach, Charlotte Rampling – voce şi Sonia Wieder-Atherton – violoncel, „pentru ca lumina unei întâlniri să strălucească în ritmul a două limbi, prin cântecul vocii lor”.

„Adeseori, memoria revine, aducând cu ea chipuri, nume, fragmente de poveşti şi sunete. Din acest loc răsar sonetele lui Shakespeare, uneori îndepărtate, alteori de o prezentă pătrunzătoare. De parcă ar fi adresate acestor chipuri ori parcă ar fi chiar ele, chipurile, cele care ni le spun. Violoncelul, el însuşi, de-a lungul suitelor de Bach, face să revină fragmente de memorie şi sculptează timpul”, spune Sonia Wieder-Atherton, despre acest spectacol.

Charlotte Rampling, una dintre cele mai mari personalităţi din lumea teatrului şi a filmului mondial va primi anul acesta şi o stea pe Aleea Celebrităţilor din Sibiu, în cadrul ceremoniei care va avea loc vineri, 27 august, ora 18,00, în Sibiu, pe strada Cetăţii. De asemenea, ea va fi prezentă la Gala Celebrităţilor, în aceeaşi zi, la ora 19,00, la Filarmonica de Stat din Sibiu, alături de celelalte personalităţi care primesc anul acesta o stea pe Alee: Denis O’Hare, Jan Lauwers, Israel Galvan, Akram Khan, Helmut Sturmer, Yoshi Oida.

Biletele pentru toate spectacolele indoor şi online din cadrul FITS 2021, care se va desfăşura în perioada 20-29 august 2021, cu tema „Construim speranţa împreună / Building hope together”, sunt disponibile din acest moment pe site-ul www.sibfest.ro. Preţurile variază între 20 de lei şi 150 de lei, pentru reprezentaţii indoor, şi între 20 de lei şi 75 de lei pentru reprezentaţiile online.

Orice iubitor de teatru, de oriunde din lume, poate urmări FITS 2021 online, cu traduceri în limbile română şi engleză. Abonamentul pentru FITS online costă 500 lei şi oferă acces la peste 100 de spectacole, transmise în direct din sălile de spectacole şi din restul spaţiilor indoor unde au loc reprezentaţii cu public, precum şi reprezentaţii online înregistrate.

Intrarea publicului la FITS 2021 se va face cu respectarea măsurilor sanitare impuse de pandemia de coronavirus, iar capacitatea de ocupare a sălilor de spectacole va fi stabilită în funcţie de reglementările în vigoare la data desfăşurării. AGERPRES