Israelul ar putea reintra în carantină în septembrie, din cauza creşterii bilanţului de COVID-19

Israelul, care părea mai mult sau mai puţin să fi eradicat epidemia covid-19 în urmă cu mai multe săptămâni, în urma unei campani de vaccinare rapide, care a permis o ieşire din caratină a populaţiei, pare să se confrunte cu o agravare a situaţiei în anumite regiuni din ţară şi se îndreaptă către noi măsuri coercitive.

Bilanţul mediu al cazurilor de covid a crescut, în mod foarte îngrijorător, la peste 3.500, din cauza unei răspândiri a variantei indiene (delta) a SARS-CoV-2.

Această situaţie instabilă ar putea determina autorităţile să impună o nouă carantină – a patra de la începutul epidemiei covid-19.

Potriivt The Times of Israël, premierul israelian Naftali Bennett le-a spus mai multor colaboratori că este posibilă o carantină în timpul următoarelor sărbători evreieşti – Rosh Hashanah, Yom Kippur şi Sukkot, în septembrie.

”Încercăm să facem totul să nu ajungem acolo, dar dacă ajungem într-o situaţie în care sistemul este tensionat încât să ne temem de prăbuşirea acestuia, nu vom avea de ales”, a avertizat, la rândul său, directorul general de la Ministerul Sănătăţii Nachman Ash.

Mai multe măsuri au  fost deja impuse în vederea unei opriri a răspândirii virusului, care ar putea întârzia deschiderea noului an şcolar, în septembrie.

Autorităţile le-au cerut israelienilor, în ultimele săptămâni, să nu călătorească în străinătate, iar începând de la 16 august călători din ţări aflate pe o listă lărgită este necesar să se izolee înainte de sosirea în Israel, potrivit i24news.

Un ”paşaport verde” local este necesar, de asemenea, în vederea accesului în mai multe locuri. (sursa:www.news.ro)