MAHALAGIOAICA

Se strânge lațul în jurul gâtului lui Clotilde Armand. Nu vorbim despre lațul de la spânzurătoare și nici de acea frânghie legată în jurul gâtului animalului de pe lângă casa omului. Vorbim despre situația, din ce în ce „mai fără ieșire”, pe care o încearcă primarul Sectorului 1 al Capitalei.
Hăituită și torturată de strigătele străzii, franțuzoaica prin limbă și insulară prin locul de naștere, se vede nevoită să se amestece singură printre gunoaiele menajere, pe care ambiția ei de unică femeie câștigătoare cu tot dinadinsul se vede obligată de vremuri să țină cu dinții de ceea ce mâinile ei au adunat.
Apar din ce în ce mai multe probe materiale prin care toate fărădelegile din seara votului i-au fost descoperite și aduse la cunoștința electoratului „pe tavă”, fără drept de apel, când ochiul este cel care vede, este cel care aude, este cel care nu mai poate fi prostit de negațiile Clotildei duse până în zona caricaturilor care nu mai au nevoie de cuvinte explicative. Stă duduia picior peste picior și se răstește la răscolitorii de saci, în care trăiau ultimele secunde ale voinței electoratului, exprimate în termenii încrederii în valorile democrației.
Ceea ce redă secvența video, de pe camerele de supraveghere oficiale, este una dintre cele mai irefutabile probe aduse în acuzarea aduse împotriva pretinsei legalități, invocate de Clotilde Armand. Ce s-a mai adunat la dosar?
Noi imagini cu primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, care se vede şi se aude cum dă indicaţii cu privire la procesul electoral, în locul unde se aflau voturile. Lângă Clotilde Armand, apare şi soţul său, dar şi Catrinel Trofin, actuala şefă de cabinet a edilului de la sectorul 1. Clotilde Armand le dădea atunci indicaţii celor doi. „Nu spun că cineva a furat. Eu spun că vorbim de o fraudă electorală, pentru că aşa o defineşte legea.
Orice intervenţie de natură a schimba rezultatul votului, iar acolo vedem 20 de persoane care manipulează voturi, le iau, le împăturesc, le sortează, deci este o acţiune de natură a schimba rezultatul votului, se numeşte fraudă electorală. Ceea ce conduce la reluarea alegerilor. Asta cer de 8-9 luni”, a spus Mihai Drăgan, avocatul fostului primar al sectorului 1, Dan Tudorache.
Au fost deja difuzarete acele imagini cu Armand care stă în pragul uşii sălii unde erau depozitaţi sacii cu voturi în care scotoceau aproximativ 20 de persoane.
Reprezentanţii USR sar în apărarea edilului. „Bineînţeles că este o fiţuică pe care sunt notate nişte rezultate, pe care se uită, doar nu credeţi că e un buletin de vot”, a replicat Adrian Wiener, deputat USR.
Imaginile arată că, în ciuda faptului că a negat că a intrat în sala de sortare a voturilor, Clotilde Armand ar fi fost în respectiva sală, în sala de sortare a voturilor, în momentul în care se numărau voturile din saci.
Noile dezvăluiri vin în contextul în care Clotilde Armand a negat, într-o postare pe Facebook, că s-ar fi aflat în sala de sortare, după ce Antena 3 a publicat imagini.
„Câteva precizări pentru televiziunile care difuzează imagini cu “Clotilde cu mâna pe voturi!” și spun că eu aș fi fost în camera respectivă din sediul BES 1: ghinion! Doamna respectivă indicată de avocatul lui Tudorache și de televiziunile de casă ale PSD nu sunt eu. Seamănă dar nu răsare.
Un nou fake-news grosolan a apărut simultan la televiziunile abonate la bănii primăriei până să ajung eu primar (RTV & A3), sunt încercări disperate ale lui Dan Tudorache și ale avocatului acestuia de a distrage atenția de la dosarele deschise de DNA. De 9 luni se chinuie să zică că am furat voturile și nimeni nu-i crede. Pentru că Justiția nu minte.
Nu am intrat niciodată în camera unde se numărau voturile, în imagini se vede clar că este vorba de o altă persoană. Nivelul știrilor false create de PSD a ajuns prea departe. Îi voi acționa în judecată pe toți cei care sunt părtași la manipularea aceasta grosolană.
Văd că s-a grăbit și președintele PSD cu concluziile. Îi dau un sfat prietenesc: Dle. Ciolacu, schimbați-vă ochelarii”, a scris Clotilde Armand într-o postare pe Facebook.
Procurorii de la Parchetul General au spus, pe 13 mai, că nu au putut stabili o diferenţă de voturi la alegerile de la sectorul 1, între Daniel Tudorache şi Clotilde Armand. Ancheta nu s-a terminat, iar termenul a fost prelungit până în august, la cererea Poliţiei Capitalei.
Instituția spune, într-un comunicat remis presei, că din verificările făcute până acum nu s-a putut stabili diferenţa de voturi între candidaţi – Clotilde Armand și Dan Tudorache.
Menționăm că din verificările efectuate nu s-a putut stabili diferența de voturi între candidați, nefiind finalizate activitățile dispuse de către procuror.
Ar fi pentru prima oară din istoria modernă a politicii românești să se constate o astfel de culpă la care au acționat puterea politică și parte din puterea judecătorească, ignorând voința electoratului exprimată prin vot.
Așa ceva nu poate să rămână fără urmări. Ar fi, în primul rând, în beneficiul valorilor democrației. Nimeni nu se poate simți trădați, cum astăzi mahalagioaica Clotilde ne face să credem că este posibil.
ADI CRISTI