Câştigarea Primăriei, principalul obiectiv al social democraţilor ieşeni la alegerile locale din 2024

Câştigarea Primăriei Municipiului Iaşi reprezintă principalul obiectiv al social democraţilor ieşeni la alegerile locale din anul 2024, alături de recâştigarea încrederii electoratului şi aducerea în rândul partidului de oameni “curaţi” şi competenţi.

Anunţul a fost făcut de preşedintele PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, marţi, în cadrul Conferinţei Extraordinare a Organizaţiei Municipale Iaşi a partidului, desfăşurată la Hotel Internaţional, care a avut pe ordinea de zi, printre altele, adoptarea unor măsuri de ordin organizatoric şi aprobarea calendarului de activități pentru perioada următoare.

Prezent la întâlnire, senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași, a vorbit despre reconstrucția filialei locale și a trasat câteva obiective foarte importante de atins de către actuala conducere.

”Reconstrucția organizației trebuie să înceapă cât mai curând. Am discutat cu Marius un plan de acțiune pe care trebuie să îl pună în practică și să îl respecte. În primul rând vom face o verificare a organizațiilor locale, să vedem câte dintre ele mai sunt funcționale. Va trebui să identificăm și să aducem noi membri în partid. De toate vârstele, din toate categoriile sociale. Am convenit să organizăm cel puțin o acțiune săptămânal. Vom începe un amplu program de audiențe în cartiere, unde vom implica consilierii locali, consilieri județeni și parlamentari. Nu vreau să mai ajungem în situația în care să ne spună oamenii că timp de patru ani niciun social-democrat nu i-a deranjat”, a afirmat senatorul Maricel Popa.

Preşedintele Organizaţiei Municipale Iaşi a PSD, deputatul Marius Ostaficiuc, a făcut un bilanţ al ultimilor doi ani, propăunând totodată o serie de modificări în componenţa Biroului Executiv al filialei.

”În această seară am avut Conferința Extraordinară a Organizației Municipale PSD Iași, conferință la care au participat membrii filialei ieșene, dar și colegii de la organizația județeană. Conform prevederilor statutului PSD, organizația s-a întrunit în cadrul conferinței extraordinare pentru prezentarea raportului de activitate la doi ani de la alegerile interne.

Întrunirea ar fi trebuit organizată în 2020, însă din cauza restricțiilor impuse de autorități pentru combaterea pandemiei de Covid-19, nu ne-a fost permisă derularea unui astfel de eveniment.

În cadrul conferinței am prezentat raportul de activitate al filialei municipale PSD Iași, raport care a cuprins activitatea desfășurată în perioada campaniilor electorale din toată această perioadă, precum și activitățile de reprezentare la care au participat membrii partidului care au ocupat funcții de demnitate publică.

De asemenea, în cadrul raportului am cuprins și activitățile organizatorice, culturale, sociale, sportive etc. organizate în perioada septembrie 2018 – prezent.

Nu în ultimul rând, au fost prezentate și rapoartele de activitate pentru aceeași perioadă ale organizațiilor de seniori, ale celor de femei, precum și a organizației de tineret din cadrul PSD Iași”, a declarat preşedintele Organizaţiei Municipale Iaşi a PSD, deputatul Marius Ostaficiuc.

În cadrul Conferinței Extraordinare a Organizației Municipale Iaşi a PSD a fost validată și vacantarea unor posturi în structura de coordonare, vacantare aprobată de către Biroul Executiv Municipal.

Astfel, în structura organizației municipale PSD Iași au fost alesi prim-vicepreședintele Viorel Blăjuț, vicepreședintele Dumitru Anchidin, dar și noul secretar în persoana Adrianei Berilă. Ca membri în Biroul Executiv se regăsesc Elena Mitrofan, Cătălin Bulgariu și Narcis Romedeea.

În cadrul conferinței au fost acordate mai multe distincții unor seniori ai partidului, distincții acordate pentru întreaga activitate desfășurată. Îi amintesc aici pe domnii Victorel Lupu, Doru Tompea, Valentin Soroceanu, Iustin Pop, Cornelia Ilinca, Violetă Nuță și Ion Huțanu.

Conferință organizației PSD Iași s-a încheiat cu aprobarea programului de activități pentru perioada următare. (E.M.)