AFC Hermannstadt – Poli Iaşi 2-1. Ieşenii, la a treia înfrângere consecutivă în campionat

Poli Iaşi continuă să se scufunde în subsolul Ligii 2, devenind una dintre principalele candidate la retrogradarea în cel de-al treilea eşalon fotbalistic al ţării.

Vineri după amiază, la Mediaş, elevii lui Costel Enache au suferit cea de-a treia înfrângere consecutivă din campionat, după ce au pierdut cu scorul de 1-2 (0-0) în faţa lui AFC Hermannstadt.

În prima repriză, gazdele, deşi au dominat, nu au reuşit să deblocheze tabela de marcaj, moldovenii apărându-se foarte bine şi nelăsând culoare libere către poarta apărată de Axinte.

În partea a doua, jocul a fost mult mai animat iar ocaziile de gol mult mai numeroase la ambele porţi.

În min. 59, gazdele reuşesc să înscrie, după ce Cană, poziţionat greşit în careu, „ratează” contactul cu balonul după o centrare venită de pe partea stângă, iar Năstăsie, rămas singur cu Axinte, nu are de făcut decât să introducă mingea în poartă.

Oaspeţii restabilesc egalitatea în min. 72, după o gafă a goal keeper-ului Ionuţ Pop, care „scapă” balonul din mâini după un şut în forţă al lui Plămadă, de care a profitat Cristi Puşcaş.

Meciul este din ce în ce mai frumos, ambele echipe nefiind împăcate cu egalul. Pelivan, introdus de Costel Enache la pauză în locul lui Corobuţă, are două şuturi bune, însă Pop este la post. De partea cealaltă, Alhassan şi Petrişor Petrescu au şansa de a înclina balanţa în favoarea sibienilor, însă baloanele expediate de cei doi greşesc de puţin ţinta.

Şi când aproape toată lumea de pe stadion se resemnase cu egalul, tânărul Loren Niţă, introdus cu doar câteva minute în teren de Marius Mădărăşanu în locul lui Oroian, aduce victoria gazdelor (min. 87), după o gafă a lui Axinte, care respinge greşit în faţă un balon trimis puternic de atacanţii adverşi.

Oaspeţii puteau egala în min. 90+4, după ce balonul expediat de Stoenac a şters butul din dreapta al porţii apărare de Ionuţ Pop.

Iaşul pierde din nou un meci în care deşi nu a jucat rău a fost trădată de erorile din apărare, capitol la care antrenorul Costel Enache trebuie să mai lucreze serios.

FC Hermanstadt: I. Pop – Pantea, Antoche, I. Stoica, Opruț – Alhassan (min. 81 Lungu), Mino Sota, Petrescu (min. 85 Plazonja) – Balaure (min. 46 Năstăsie), Buhăcianu (min. 58 Sîntean), Oroian (min. 81 Niță).

Poli Iași: Axinte – Onea, Cană, Plămadă, Serediuc – Pușcaș, Deretti (min. 77 Okan) – Al. Stan (min. 46 Stoenac), Fr. Cristea (min. 87 Aftanache), Corobuță (min. 46 Pelivan) – Camara.

Într-un alt joc din etapa a III-a, care a avut loc tot joi, Universitatea Cluj a învins cu scorul de 1-0 (0-0) pe Unirea Constanţa.

După trei etape, Poli Iaşi ocupă locul 18 (direct retrogradabil) în clasament.

În etapa viitoare, ieşenii vor întâlni, săptămâna viitoare, în Copou, pe Universitatea Cluj. (E.M.)