Fotbaliştii ieşeni, încrezători în obţinerea primei victorii în meciul cu Universitatea Cluj

După un start ratat de sezon, în care au înregistrat trei înfrângeri şi niciun punct în clasament, fotbaliştii de la CSM Politehnica Iași speră să obţină sâmbătă, de la ora 16.00, în Copou, prima victorie din acest sezon, împotriva Universităţii Cluj, una dintre pretendentele la promovarea în Liga 1.

Optimismul jucătorilor ieşeni este împărtăţit şi de antrenorul Costel Enache, care în conferinţa de presă organizată joi la stadionul “Emil Alexandrescu” a declarat că, deşi jocul cu “şepcile roşii” se anunţă a fi unul dificil, simte că elevii săi au capacitatea de a obţine toate cele trei puncte.

„Așteptăm să vedem un nivel mai ridicat față de celelalte jocuri. Consider că am crescut cât puțin în fiecare partidă, dar avem nevoie de o creștere bruscă și rapidă. Avem nevoie de încredere, iar cel mai bun medicament este un rezultat pozitiv sâmbătă, adică o victorie. Acesta este spiritul de sportiv, mereu te gândești că trebuie să câștigi. Consider că suntem în progres, avem nevoie de un rezultat bun, ne așteaptă un meci de luptă”, a declarat Costel Enache.

Prezent la conferinţa de presă alături de antrenorul său, mijlocaşul Cristi Puşcaş, poate cel mai bun jucător al Iaşului în acest start de campionat, a precizat că el şi colegii săi sunt motivaţi la maximum pentru obţinerea de către gruparea alb-albastră a primului succes în campionat.

„Vom întâlni un adversar greu, cu nouă puncte din primele trei meciuri și fără gol primit. Vom lupta pentru fiecare minge, vom da totul pentru a scoate maximum din acest joc. Încercăm că corectăm cu Universitatea ce am greșit cu FC Hermannstadt, meci în care era foarte important să luăm măcar un punct. N-am arătat prea bine până acum din punct de vedere colectiv, ne trebuie încredere pentru a ne putea da drumul la joc”, a spus mijlocaşul Iaşului.

Pentru partida cu Universitatea Cluj, de sâmbătă, contând pentru etapa a IV-a a Ligii 2, antrenorul Costel Enache nu-i va avea la dispoziţie pe Ionţ Pop, accidentat la umăr în meciul amical disputat miercuri, în Copou, în compania formaţiei de liga a treia Sporting Juniorul Vaslui, scor 1-0, golul gazdelor fiind reuşit de Robert Asăvoaie în min. 54, şi pe Marian Târşa, aflat în recuperare după o accidentare mai veche la adductori.

Intrarea la stadion în meciul cu Universitatea Cluj va fi gratuită pentru copii, în timp ce spectatorii peste 18 ani vor avea acces în cadrul arenei pe baza documentelor care certifică faptul că s-au vaccina împotriva COVID-19. (E.M.)