Programul Cinematografului „Ateneu” în săptămâna 23 – 29 august

Săptămâna 23-29 august 2021 include, pe lângă programul obișnuit de filme pentru adulți și copii, și două transmisiuni de concert, unde îl vom vedea pe marele André Rieu într-un spectacol cu adevărat unic.

Vara lui 1985… deschide seria de proiecții și îl prezintă pe Alexis, un tânăr de 16 ani, care se răstoarnă cu barca în largul Normandiei, iar David (18 ani) îl salvează eroic, devenind prietenul visurilor lui. Dar oare visul va dura mai mult de o vară?

După 40 de zile, în regia lui Andrei Gruzsniczki, a avut premiera mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Moscova. Lungmetrajul are în centru prietenia dintre Emil Daravăț, un bătrân care nu crede în spirite, și Titi. În egală măsură o poveste de iubire, dar și drama unei prietenii.

Cel de-al doilea lungmetraj semnat de Daniel Sandu, Tata mută munții, este inspirat dintr-o poveste de viață reală, despre vinovăție și dragoste, echitate și compromisuri. Filmul a avut premiera mondială la Festivalul Internațional de Film de la Shanghai, China, iar în rolurile principale îi vom vedea pe: Adrian Titieni, Elena Purea, Judith State, Valeriu Andriuță.

Întregalde este cel de-al şaptelea lungmetraj semnat de Radu Muntean și spune povestea a trei prieteni care se află într-o excursie umanitară de sfârșit de an.  „Este un film în care altruismul personajelor principale, cu care acestea pornesc la pachet la începutul poveștii, e pus la încercare atunci când se pune problema propriei lor supraviețuiri. Natura, cu pădurea întunecată, noroiul, gaterul abandonat, văile către nimic, este aproape un personaj în film”, precizează regizorul Radu Muntean. Filmul a avut premiera mondială anul acesta la Cannes și a fost selecționat la Festivalul de Film Internațional de la Toronto.

Documentarul Trenul regal face ca faliile istoriei europene din epoca modernă să fie recunoscute și povestește despre ele într-un mod iluminator și plin de simpatie. Călătoria Trenului Regal, de la stația de pornire la cea terminus, se desfășoară pe trasee care ating regiuni îndepărtate ale României, unde Majestatea Sa Margareta și soțul, ASR Principele Radu, intră în contact cu români iubitori ai monarhiei. În paralel cu înaintarea trenului, îl urmărim pe arhivarul Adrian Buga, care caută, conservă și combină materiale provenite din epoca regalității, care ascultă poveștile celor ce știu să evoce România de odinioară.

Noua misiune a cățelușilor o vom vedea în Patrula cățelușilor: Filmul. Când cel mai mare rival al lor, Humndinger, devine primar în orășelul vecin, Orașul Aventurii, și începe să semene haos în calea lui împreună cu o bandă de pisici neobrăzate, Ryder își adună echipa de cățeluși pentru a înfrunta cea mai mare provocare din cariera lor.

După cum știți deja, vara aceasta, Luca ne teleportează în însorita Italie, mai precis, în orașul Portorosso, un mic port ficțional, ce are ca inspirație orașele din Cinque Terre, binecunoscuta și fermecătoarea coastă italiană. Filmul ne poartă într-un carusel de emoții, de la teamă, la surpriză, de la tristețe la bucurie, de la eșec la succes, unde îl vom vedea pe Luca, un puști ca oricare altul, cu excepția faptului că este un monstru marin.

Together Again, concertul lui André Rieu, va putea fi urmărit la Cinema Ateneu, în cadrul a două transmisiuni speciale.

Regele Valsului a ales personal momentele sale preferate, melodii din spectacole de musical, arii de operă și numere de dans de pe scenele întregii lumi, multe dintre aceste momente nefiind difuzate până acum pe marile ecrane.

 

Biletele pot fi achiziționate de pe www.cinemaiasi.ro sau de la casieria Ateneului Național din Iași. Sala mare a Ateneului este deschisă la o capacitate de 70%, cu respectarea măsurilor și regulilor impuse de autorități.

 

 

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:

23 august 2021

18.00 – Vara lui 85 – Été 85 – (regia François Ozon) – N15 – Nerecomandat sub 15 ani

20.00 – După 40 de zile – (regia Andrei Gruzsniczki) – PREMIERĂ – AP 12

 

25 august 2021

18.00 – Tata mută munții – (regia Daniel Sandu) – AG

20.00 – Întregalde – (regia Radu Muntean) – AP 12

 

27 august 2021

18.00 – Trenul Regal – (regia Johannes Holzhausen) – PREMIERĂ – AG

20.00 – După 40 de zile – (regia Andrei Gruzsniczki) – AP 12

 

28 august 2021

14.00 – Patrula cățelușilor: Filmul – Paw Patrol: The Movie – (regia Cal Brunker) – 2D – Dublat – AG

18.00 – Concert Andre Rieu – Together Again – Transmisiune – AG

 

29 august 2021

14.00 – Luca – Luca – (regia Enrico Casarosa) – 3D/DUBLAT – AG

18.00 – Concert Andre Rieu – Together Again – Transmisiune – AG

 

Preț bilet normal: 12 lei

Preț bilet film 3D: 15 lei

Preț transmisiune: 25 lei