A coalition service member from Denmark holds up a Danish flag to identify families during an evacuation at Hamid Karzai International Airport, Kabul, Afghanistan, August 21, 2021. Picture taken August 21, 2021. U.S. Marine Corps/Staff Sgt. Victor Mancilla/Handout via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY.

Danemarca a încheiat operaţiunea de evacuare a membrilor personalului ambasadei sale şi a familiilor acestora din capitala afgană Kabul

Danemarca a încheiat operaţiunea de evacuare a membrilor personalului ambasadei sale şi a familiilor acestora din capitala afgană Kabul, a comunicat joi guvernul de la Copenhaga, transmite dpa.

‘Nu mai este sigur să se zboare de pe aeroportul din Kabul’, a declarat ministrul apărării, Trine Bramsen, pentru agenţia de ştiri daneză Ritzau în cursul serii de miercuri.

Ultimul avion implicat în operaţiunea daneză a aterizat deja în capitala Pakistanului, Islamabad, având la bord 90 de persoane evacuate – angajaţi, militari şi diplomaţi danezi la Kabul, a precizat ea.

Danemarca a evacuat din Afganistan în jur de 1.000 de persoane în ultimele zile.

Preşedintele american Joe Biden a declarat că trupele SUA, garantul-cheie al securităţii pe aeroportul din Kabul, îşi vor încheia misiunea de evacuare şi vor părăsi Afganistanul până la data de 31 august. AGERPRES