Lucian Bode, propus ministru interimar la Justiţie, în locul lui Stelian Ion

Stelian Ion a fost revocat în această seară din funcţia de ministru al Justiţiei de premierul Florin Cîţu. Anunţul a fost făcut chiar de şeful Executivului, la finalul şedinţei de Guvern care a început la ora 21.00.

 „Voi propune un ministru interimar care va înţelege prioritatea zero a investiţiilor în România. Îmi doresc ca partenerii noştri de coaliţie USR PLUS să aibă înţelegerea, să aibă responsabilitatea să nu aleagă ieşirea de la guvernare”, a afirmat Cîţu.

Stelian Ion este al doilea ministru USR PLUS revocat, după Vlad Voiculescu, demis de la Ministerul Sănătăţii. La acel moment, liderii coaliţiei au convenit asupra unui act adiţional la protocolul alianţei care prevede că deciziile politice majore se iau colegial, cu acordul formaţiunilor din coaliţie şi că responsabilitatea politică se asumă împreună, cu participarea la decizie a tuturor membrilor coaliţiei şi a premierului. Prerogativa constituţională a prim-ministrului privind trimiterea cererii de revocare a unui ministru către Preşedinte se exercită după informarea prealabilă a formaţiunii care l-a propus pe ministru, pe baza unor argumente cuprinse într-o evaluare obiectivă făcută de premier şi după o dezbatere în coaliţie, se arată în document.

Surse din cadrul Guvernului au precizat că, cel mai probabil, actualul ministru de Interne, Lucian Bode, ar urma să preia mandatul de ministru interimar la Justiţie, în locul lui Stelian Ion.

(sursa:www.news.ro)