Președintele Parlamentului de la Chișinău, la București: Relația noastră generează beneficii concrete pentru cetățeni

Relația de prietenie dintre Republica Moldova și România generează beneficii concrete pentru cetățeni. Declarația a fost făcută de Igor Grosu, președintele Parlamentului de la Chișinău, aflat într-o vizită oficială la București.

În acest context, Igor Grosu a avut o întrevedere cu Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României. Astfel, oficialii au făcut un schimb de opinii privind dezvoltarea dialogului bilateral și importanța consolidării cooperării interparlamentare.

Totodată, Igor Grosu a mulțumit autorităților de la București pentru sprijinul acordat R. Moldova de-a lungul timpului. „Această relație de prietenie dintre statele noastre generează beneficii concrete pentru cetățeni și ne ajută în continuare să luptăm pentru un viitor mai bun.  Am convenit să reanimăm relațiile la nivel interparlamentar pe mai multe domenii, iar o primă dovadă sunt întrevederile colegilor mei cu conducerea Comisiilor parlamentare omoloage din camera deputaților. Sunt sigur că pe durata mandatului nostru, relațiile dintre cele două instituţii fundamentale vor atinge cel mai înalt grad de cooperare de la Independență încoace”, a subliniat președintele Parlamentului de la Chișinău.

La rândul său, Ludovic Orban a subliniat că România va susține, în continuare, parcursul european al Republicii Moldova.

Este o onoare pentru mine, ca președinte al Camerei Deputaților, să îl primesc astăzi în vizită oficială pe președintele Parlamentului Republicii Moldova, domnul Igor Grosu, aflat pentru prima oară în România în această calitate. Vizita domniei sale m-a bucurat cu atât mai mult cu cât o consider una istorică, după ce în Parlamentul de la Chişinău există, practic, la ora actuală, o majoritate foarte clară care transmite constant semnale de democratizare, de integrare europeană şi de colaborare prietenească, frăţească dintre Republica Moldova şi România. L-am asigurat pe Igor Grosu că vom continua colaborarea între cele două Parlamente, inclusiv la nivelul comisiilor de specialitate. Vom susține cu aceeași forță și cu aceeași determinare parcursul european al Republicii Moldova”, a punctat președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României.

Amintim că Igor Grosu, președintele Parlamentului Republicii Moldova, împreună cu o delegație parlamentară, efectuează, până pe 2 septembrie, o vizită oficială la București, ca urmare a invitației adresate de președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, de a participa, miercuri, la deschiderea celei de-a doua sesiuni parlamentare de anul acesta.

(sursa:www.infoprut.ro)