Parlamentarii liberali nu pot face demersuri pentru dărâmarea propriului guvern şi nu pot participa la plenul reunit pentru dezbaterea moţiunii USR PLUS

Premierul Florin Cîţu a anunţat miercuri, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL, că parlamentarii liberali nu pot face demersuri pentru dărâmarea propriului guvern şi nu pot participa la plenul reunit pentru dezbaterea moţiunii USR PLUS până la verificarea legalităţii semnăturilor.

Cîţu a precizat că BPN al PNL a luat mai multe decizii în şedinţa de miercuri, în conformitate cu atribuţiile prevăzute de Statutul PNL.

„Articolul 1: niciun parlamentar PNL nu va face demersuri în Parlament sau în afara lui pentru dărâmarea propriului guvern şi a premierului desemnat de PNL, Florin Cîţu. În caz contrar, se vor supune sancţiunilor statutare. Articolul 2: PNL nu va face guvern cu PSD. Articolul 3: se mandatează parlamentarii PNL să nu participe la plenul reunit convocat de preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, la şedinţele Birourilor permanente reunite, unde se va discuta calendarul moţiunii USR PLUS – AUR, depusă nelegal, până la verificarea legalităţii semnăturilor”, a precizat Cîţu cele trei decizii.

Întrebat ce se va întâmpla în cazul preşedintelui PNL, Ludovic Orban, care a convocat plenul reunit, Cîţu a replicat că situaţia va fi analizată.

„Vreau să vedem întâi dacă a încălcat statutul prin această convocare – dacă este o convocare nelegală şi este împotriva statutului şi a PNL – şi după aceea vor fi sancţiuni”, a susţinut el.

Pe de altă parte, Florin Cîţu a anunţat că norma de reprezentare pentru Consiliul Naţional al PNL din data de 18 septembrie este de 800 de persoane, iar şedinţa va avea loc la Palatul Parlamentului. AGERPRES