Nelu Tătaru: Vârful valului patru al pandemiei va fi atins în România la începutul lunii octombrie

Valul patru al pandemiei de coronavirus va atinge vârful în România cel mai probabil la sfârşitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie, a declarat, vineri, la Iaşi, fostul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, în prezent consilier onorific al premierului Florin Câţu pe probleme de sănătate.

Potrivit lui Tătaru, deşi numărul cazurilor noi de COVID-19 a crescut alarmant în ultima perioadă în ţara noastră, valul patru nu va mai lua prin surprindere autorităţile medicale, acestea fiind pregătite să facă faţă oricăror provocări în acest sens.

“Suntem într-un moment în care putem gestiona un val patru, nu suntem atât de nepregătiţi ca în 2020, venim după nouă luni de vaccinare şi cred că ar trebui să putem să înţelegem că un minim efort al unei vaccinări poate însemna un loc pentru bătrânii noştri care suferă de alte boli în spitalele din România. Cred că doar de noi depinde ca într-o toamnă bogată, cum n-a mai fost de doi ani de zile, să putem să gestionăm atât prin evenimente, cât şi print-o campanie de vaccinare mai atentă şi mai intens mediatizată”, . Dar si faptul ca avem mai putine decese si mai putine paturi ocupate in terapie intensiva trebuie sa fie un motiv pentru care trebuie sa ne vaccinam”, a afirmat fostul ministru al Sănătăţii.

Nelu Tătaru a vizitat, în cursul după amiezii, Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, declarându-se mulţumit de modul în care personalul medical din această unitate s-a organizat în vederea combaterii pandemiei de COVID-19. (E.M.)