Primarul Mihai Chirica, la deschiderea noului an şcolar: Copiii sunt investiţia cea mai importantă a unei naţiuni

Primarul Mihai Chirica a participat luni, 13 septembrie, la festivităţile prilejuite de deschiderea noului an şcolar în municipiul Iaş. Acestea au avut loc, pe rând, la Școala Gimnazială nr. 43 „Dimitrie A. Sturdza”, Grădinița cu Program Prelungit nr. 20 și Creșa nr. 1 „Universul copiilor”. La manifestări au fost, de asemenea, prezenţi, printre alţii, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Iași, Instituției Prefectului Județului Iași şi ai Consiliului Județean Iași.

În discursul său adresat deopotriva atât elevilor cât şi părinţilor, şeful municipalităţii a subliniat condiţiile speciale în care debutează noul an şcolar, în contextul creşterii numărului cazurilor de coronavirus, subliniind că autorităţile locale au luat toate măsurile pentru desfăşurarea unui act educaţional corespunzător. .

“Vreau să vă mărturisesc un lucru: pentru mine, fiecare elev din acest oraș este, într-un fel, și copilul meu. Aceeași emoție mi-o creează școala de fiecare dată când intru în contact cu ea. Este încă un motiv care mă face să nu precupețesc nici un efort pentru a sprijini școala ieșeană. Viitorul acestei națiuni nu stă în câți bani avem, cât de mare sau mic este deficitul bugetar, ci în cât de educați sunt copiii noștri. Ei sunt investiția cea mai importantă a unei națiuni. Școala și educația copiilor noștri reprezintă viitorul acestei țări. Cine nu înțelege acest lucru nu este un bun român, nu își iubește țara. Din acest motiv, îi invit pe toți cei prezenți aici să facem tot ce ne stă în puteri pentru a pune umărul pentru educarea copiilor noștri zi de zi, ceas de ceas. Pe de altă parte, pandemia nu a trecut. Trebuie să avem grijă ca acești copii să continue să vină la școală, iar pentru aceasta trebuie să-i protejăm. Împreună, în această mare familie a educației ieșene, vom reuși! Tuturor celor implicați în actul de educație – elevi, dascăli și părinți – le doresc mult succes în noul an școlar!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Înființată în anul 1989, Școala Gimnazială nr. 43 „Dimitrie A. Sturdza” din cartierul Frumoasa, care numără în jur de 800 de elevi, a beneficiat în ultimii ani de finanțări importante de a bugetul local pentru reparații la holuri, grupurile sanitare și instalațiile termice.

La rândul ei, Grădinița cu Program Prelungit nr. 20 din cartierul Tătărași, care are în jur de 210 preșcolari, a beneficiat în ultimele luni de lucrări de reparații capitale, împrejmuire și dotări. Cu o capacitate de aproape 100 de locuri,

În ceea ce priveşte Creșa nr. 1 „Universul copiilor” din zona Primăverii – Țuțora, aceasta a fost redeschisă după lucrări complexe de modernizare și extindere și după dotări complete, toate acestea în valoare de circa 2,7 milioane de lei din bugetele local și de stat. (E.M.)