Managerul Spitalului de Boli Infecţioase, despre situaţia pandemiei: “Este cel mai sumbru scenariu imaginat”

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, afirmă că unitatea pe care o conduce se confruntă în acest moment cu “cel mai sumbru scenariu imaginat în valul patru al pandemiei”.

“Asistăm la o creştere alarmantă a numărului de cazuri. Toţi pacienţii care se adresează triajului epidemiologic din spital prezintă forme severe critice ale bolii COVID-19, necesitând suport maximal din punct de vedere al oxigenoterapiei”, a declarat, marţi, medicul Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Potrivit medicului, valul patru al pandemiei de coronavirus va fi “valul persoanelor nevacciante”, motiv pentru care acesta a făcut un apel în vederea accelerării campeniei de vaccinare a populaţiei, dublată de aplicarea măsurilor de prevenţie a răspândirii virusului.

“Presiunea asupra secţiilor de ATI este din ce în ce mai evidentă, iar vârsta personelor îngrijite în aceste secţii este în scădere, constatându-se existenţa unor forme severe şi critice la persoanele cu vârste fragede”, a spus medicul.

În acest moment, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi sunt intertaţi 160 de bolnavi cu forme uşoare şi medii de COVID-19 şi opt pacienţi cu forme severe ale bolii la Terapie Intensivă.

În ultimele 24 de ore, în judeţul Iaşi au fost înregistrate 123 de cazuri noi de coronavirus, în creştere faţă de raportarea din ziua precedentă.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), până marţi, 14 septembrie, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 44.014 de cazuri cu persoane infectate cu COVID-19 şi 973 de decese. (E.M.)