Executivul a aprobat un nou acord de împrumut pentru Republica Moldova

Executivul a aprobat, în cadrul şedinţei de astăzi, un nou acord de împrumut pentru Republica Moldova, în valoare de 24,8 milioane de euro. Banii vor fi oferiţi ţării noastre de Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare în lupta cu noul tip de Coronavirus.

Potrivit proiectului de lege, Acordul de finanţare dintre Republica Moldova şi Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare privind proiectul „Răspuns de urgenţă la COVID-19 – finanţare adiţională” are drept scop oferirea unui credit Republicii Moldova, în valoare de 24,8 mln de euro.

Banii vor fi folosiţi în vederea susţinerii implementării procesului de imunizare anti-COVID-19 la nivel naţional, prin achiziţionarea de vaccinuri, investiţii în sistemele lanţului frigorific, gestionarea deşeurilor medicale, sisteme informaţionale în sănătate, precum şi asistenţă tehnică destinată fortificării capacităţilor de implementare a procesului de imunizare.

Acordul a fost semnat de preşedinta Republicii Moldova pe 9 august 2021, iar termenul de implementare a proiectului sus-menţionat este de până la 30 aprilie 2023.

Acordul urmează să intre în vigoare după ratificarea lui de către Parlamentul Republicii Moldova.

(sursa:www.trm.md)