O zi cu senatorul tău! Acțiune în premieră realizată de un parlamentar ieșean, în acest an!

Tinerii social-democrați ieșeni au petrecut, ieri, o zi la Parlamentul României alături de senatorul Maricel Popa. Pe parcursul vizitei, grupul de tineri a fost primit și de senatorul social-democrat Lucian Romașcanu care le-a oferit informații despre modul de funcționare a Senatului, procesul de vot și reprezentare, rolul parlamentarilor și procesul legislativ.

De asemenea, s-au purtat discuții și despre specificul activității parlamentare, dar și despre rolul și necesitatea implicării tinerilor în activitatea politică și administrativă.

”Am apreciat interesul manifestat de tineri pentru a cunoaște cât mai multe detalii despre activitatea parlamentară. Sunt convins că a fost un bun prilej pentru ei de a se familiariza cu modul de funcționare al Parlamentului României, unde, cu siguranță, o parte dintre ei se vor regăsi în viitor, ținând cont de reforma pe care am început-o în PSD Iași în care principala strategie privește susținerea și promovarea tinerilor. Mă bucur că alături de noi a fost și noul lider al TSD Iași, consilierul municipal Bogdan Crucianu căruia i-am transmis așteptările mele cu privire la activitatea tineretului social-democrat de la Iași”, a declarat senatorul Maricel Popa, preşedintele PSD Iaşi.

La rândul său, Bogdan Crucianu, noul lider al TSD Iași, a apreciat inițiativa senatorului Maricel Popa și consideră că astfel de întâlniri sunt benefice pentru evoluția profesională a tinerilor.

”Echipa TSD Iași a mers în Parlamentul României, unde a fost întâmpinată de social-democrații care îi reprezintă pe români în Camera Deputaților și în Senat. Este foarte important ca tinerii implicați în politică să fie susținuți de cei care au deja experiență administrativă, locală și națională, aceștia fiind un exemplu pentru cei care astăzi sunt în etapa de formare.

Mai mult, astfel de întâlniri și vizite în instituțiile de stat, îi ajută pe tineri să prindă curaj pentru a-și spune punctele de vedere în ceea ce privește bunul mers al societății în ansamblu, învățând să-și argumenteze opiniile și, cel mai important, le arată aprecierea noastră și faptul că ne punem cu toții încrederea în ei!” a precizat Bogdan Crucianu.

Seria de întâlniri și vizite la Parlamentul României va continua săptămâna viitoare, urmând să ajungă la București tineri din comunitățile rurale din județul Iași.