Prețurile la carburanți au fost discutate în cadrul unei ședințe la ANRE

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a organizat astăzi o conferință de presă referitor la situația privind prețurile la carburanți, modalitatea de stabilire a acestor prețuri și efectele noii legi, care a fost pusă în aplicare luna curentă, comunică MOLDPRES

În cadrul acesteia, directorul ANRE, Eugen Carpov, a prezentat deficiențele pe care le-a generat Legea privind piața produselor petroliere în redacția anterioară, cât și principalele modificări care au fost operate de noul legislativ și efectul scontat al acestor schimbări.

Un capitol aparte al discuțiilor a fost dedicat contextului internațional, pe fundalul căruia a fost pusă în aplicare noua modalitate de stabilire a prețurilor și care a creat percepția greșită precum că noua lege ar fi generat scumpirea carburanților. În susținerea poziției, au fost prezentate graficele cotațiilor Platts la benzină și motorină, care demonstrează că în luna septembrie 2021 a fost înregistrat cel mai înalt nivel din ultimii cinci ani al prețurilor la carburanți pe piețele internaționale.