Burse de studiu în Marea Britanie pentru elevii de clasa a X-a

Asociaţia „Ţine de Noi”, împreună cu Headmasters’ and Headmistress’ Conference, anunţă lansarea unui concurs pentru obţinerea de burse de studiu pentru elevii de clasa a X-a care îşi doresc să petreacă următorii doi ani din ciclul preuniversitar de învăţământ în Marea Britanie.

Potrivit unui comunicat al Asociaţiei „Ţine de Noi” transmis, miercuri, AGERPRES, elevii au posibilitatea de a studia timp de doi ani într-o şcoală britanică de cea mai înaltă calitate, precum Epsom College, Dullwich College, Bedford Modern School, Hampton School. De asemenea, ei îşi pot dezvolta abilităţile de comunicare în limba engleză, îşi pot face noi prieteni din diferite culturi şi pot experimenta şi aprecia cultura şi tradiţiile din Marea Britanie.

În anii trecuţi, peste 130 de elevi români au petrecut câte un an sau doi în această bursă, ajungând apoi studenţi la facultăţi britanice.

Termenul pentru înscrieri este 11 decembrie.

Marea majoritate a burselor acoperă în totalitate costurile – taxe şcolare, cazarea şi cheltuielile de masă, însemnând în medie între 35.000 şi 42.000 lire sterline, însă există şi burse parţiale, care acoperă între 50% – 70% din costuri, acestea fiind calculate în funcţie de venitul brut al familiei.

Elevul trebuie să achite o taxă nereturnabilă de 25 lei când îşi înscrie aplicaţia în cadrul acestui concurs. Taxa de administrare a programului, în valoare de 1.250 de lire, va fi achitată doar de către elevii care câştigă bursa şi vor pleca la studiu în Marea Britanie.

Criteriile de eligibilitate pentru bursele complete sunt: elevii să fie înscrişi într-o formă de învăţământ de nivel liceal în clasa a X-a; să nu ocupe, la momentul înscrierii, un loc într-o şcoală din Marea Britanie; venitul net al părinţilor pe 2021 să nu depăşească echivalentul în lei a 30.000 lire; vârsta elevului trebuie să fie, la 1 septembrie 2022, între 16 ani şi 17 ani şi 6 luni. Data naşterii aplicantului ar trebui să se încadreze între 1 martie 2005 şi 1 septembrie 2006.

Elevii pentru care venitul părinţilor depăşeşte suma de 30.000 de lire în anul 2021 pot aplica pentru o bursă parţială, urmând aceeaşi procedură de înscriere ce este prezentată în detaliu la https://tinedenoi.ro/burse-academice/. AGERPRES