CNESP: Studiile universitare se vor face on-line

Chişinău, 22 sep. /MOLDPRES/. Agenția Națională de Sănătate Publică va stabili și publica săptămânal gradul de alertă în sănătate publică din principalele localități, urmând ca administrația publică locală din acestea să stabilească măsurile de prevenție împotriva COVID-19, transmite MOLDPRES.

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a prezentat astăzi noile măsuri aprobate la ședința Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. Astfel, s-a hotărât menținerea prezenței fizice a elevilor și pedagogilor în sălile de clasă pentru învățământul primar, secundar și liceal și trecerea activității instituțiilor superioare de învățământ în regim on-line. “Cele mai mari municipii din Republica Moldova, în special orașele Chișinău și Bălți se află în prag roșu de COVID-19. De aceea, membrii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică au decis să solicite angajatorilor ca acolo unde este posibil munca să se desfășoare de la distanță, și s-a stabilit trecerea studiilor din universități în regim online”, a precizat Nemerenco.

Potrivit ministrului, Agenția Națională de Sănătate Publică va stabili și publica în fiecare început de săptămână gradul de alertă pentru principalele localități din Republica Moldova. “Comisia a acordat un grad mare de flexibilitate administrației publice locale, care, în funcție de gradul de alertă anunțat de ANSP, își va stabili propriile măsuri de prevenție împotriva COVID-19”, a declarat Nemerenco.

În același timp, oficialul a îndemnat cetățenii să se vaccineze. “Toate datele arată că 90-95 la sută din bolnavii de coronavirus sunt nevaccinați. Îndemn populația să se vaccineze. În curând vom face public o serie de facilități pentru cei care decid să se vaccineze”, a precizat ministrul Sănătății.