Maia Sandu a participat, la New York, la o reuniune a șefelor de state și de guverne pe subiectul promovării egalității de gen

Chişinău, 22 sep. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, care se află la New York cu prilejul celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, a participat, pe 21 septembrie, la o reuniune a șefelor de state și de guverne pe subiectul promovării egalității de gen, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Evenimentul s-a desfășurat la inițiativa președintelui Adunării Generale a ONU, Abdullah Shahid, și a avut ca scop să accentueze efortul femeilor-lidere de a îmbunătăți situația la acest capitol în țările pe care le conduc.

În adresarea sa către participanții la reuniune, președintele Maia Sandu a menționat că în Republica Moldova numărul femeilor care ocupă poziții de rang înalt în sfera publică, dar și care sunt active în politică, este în creștere. În același timp, lidera de la Chișinău a abordat provocările cu care țara noastră continuă să se confrunte în domeniul egalității de gen. În acest sens, Maia Sandu a subliniat că mai sunt multe de făcut pentru a asigura o egalitate autentică și a elimina violența împotriva femeilor – o problemă tot mai acută în contextul pandemiei Covid-19.