Lungmetrajul „Otto Barbarul”, proiecție de gală la Cinema „Ateneu”

Pe 27 septembrie, de la ora 20.00, ieşenii sunt invitați la Cinema „Ateneu” pentru proiecția de gală a filmului „Otto Barbarul”.

Lungmetrajul va rula în prezența regizoarei Ruxandra Ghițescu, fiind filmul de debut, care, în același timp, are rolul de a puncta viața adolescenților și perioadele dificile prin care trec aceștia.

Cinefilii sunt invitați să nu dea doar cu seen în cadrul campaniei de conștientizare a problemelor cauzate de depresie la adolescenți, ce va fi lansată odată cu filmul.

„Premiera în cinema a lui Otto este un vis la care, în pandemie, nu am îndrăznit să sper. Otto Barbarul este un film gândit și realizat pentru experiența privitorului într-o sală de cinema, o experiență imersivă la care am lucrat în detaliu pe sunet, muzică și imagine. Este o mare bucurie ca  filmul să ajungă la public astfel.

Cum filmul nostru deschide o portiță către lumea atât de complicată a vârstei adolescenței,  campania celor de la depreHUB vine să acompanieze demersul nostru prin deschiderea unui dialog menit să ducă la conștientizarea problemelor emoționale ale vârstei și soluțiile și sprijinul pe care îl putem găsi pentru prevenirea alunecării în zone mai întunecate”, spune Ruxandra Ghițescu și ne îndeamnă: „Vino să îl vezi și să asculți muzica lui Otto în cinema și #NuDaDoarCuSeen!”

„Otto Barbarul” a avut premiera mondială în competiția oficială a celei de-a 26-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Sarajevo și fost distins la TIFF cu Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru Lungmetraj.

Din distribuție fac parte actorii: Marc Titieni, Adrian Titieni, Ioana Bugarin, Ioana Flora, Iulian Postelnicu, Mihaela Sîrbu, Ana Radu, Constantin Drăgănescu.

„Otto Barbarul! ne face cunoștință cu un adolescent punk, în vârstă de 17 ani, ce se confruntă cu pierderea iubitei sale. Acesta devine captiv într-un cerc vicios creat de părinți, bunicul său bătrân, mama iubitei sale și ancheta derulată de serviciile sociale. Pentru a supraviețui, Otto trebuie să-și înfrunte sentimentele și vinovăția.

Biletele pot fi achiziționate de pe https://cinemaiasi.ro/film/otto/ sau de la casieria Ateneului Național din Iași, la prețul unic de 15 lei. Sala mare a Ateneului este deschisă la o capacitate de 70%, cu respectarea măsurilor și regulilor impuse de autorități.