176 de elevi şi 38 de profesori ieşeni, confirmaţi pozitiv cu COVID-19

Având în vedere prevederile ordinului privind asigurarea asistenței medicale a preșcolarilor, elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar și studenților din instituțiile de învățământ superior, pentru menținerea stării de sănătate a colectivităților și pentru promovarea unui stil de viață sănătos, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a dat publicităţii situaţia actualizată a cazurilor de COVID-19 confirmate în unitățile de învățământ de pe raza județului Iași.

Astfel, vineri, 24 septembrie, la prânz, la nivelul judeţului Iaşi erau înregistrate şapte cazuri de antepreșcolari/preșcolari confirmați COVID-19, din care două cazuri de antepreşcolari şi cinci cazuri de preşcolari.

În ceea ce priveşte numărul elevilor confirmați cu COVID-19, situaţia era următoarea: 39 de  elevi din clasele I-IV, 48 de de elevi din clasele V-VII, 81 de elevi din clasele IX-XII şi un elev de la școala postliceală, în total 169 de cazuri.

La aceste cifre se adaugă 38 de cadre didactice confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 şi 11 persoane din cadrul personalului didactic auxiliar/personal nedidactic.

În judeţul Iaşi există, la această oră, 24  de grupe de învățământ preșcolar şi primar care au cursuri suspendate din cauza confirmării unor cazuri de infectare cu noul coronavirus, 101 de clase de învățământ gimnazial, liceal, profesional sau postliceal care au cursuri suspendate din cauza confirmării unor cazuri de infectare cu noul coronavirus, la care se adaugă  Gradinița cu Program Prelungit „Cuvioasa Parascheva”, la care, de asemenea, cursurile sunt suspendate din cauza confirmării unor cazuri de infectare cu coronavirus.

După cum afirmă reprezentanţii DSP, în unităţile şcolare menţionate au fost luat următoarele măsuri de prevenire şi combatere a răspândirii virusului: izolarea cazurilor confirmate, igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţilor şcolare (clase, holuri, toalete), reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul măştii de protecţie.