ZI DE ODIHNĂ NELUCRĂTOARE, CU JALUZELELE TRASE

 

Numai astăzi nu e mâine, numai mâine nu-i poimâine, drept pentru care trebuie să fim pregătiți pentru marele Congres, moment decisiv în istoria liberalilor. Deviza acestora: ”Prin noi înșine”  a fost de mult obturată de nevoia din ce în ce mai mare de „altoire” cu o altă forță politică. Plecând din interiorul din ce în ce mai șubrezit, PNL își revendică în continuare întărirea grinzilor de rezistență, astfel încât să fie capabilă nu numai să reziste, dar să și suporte noile extinderi pe care viața de zi cu zi le sugerează, astfel încât PNL să reușească să fie partidul ideal pentru dezvoltare și progres.

Nu știu dacă Florin Cîțu ar putea să fie șansa aceasta, cum  de altfel nici Ludovic Orban nu a reușit să demonstreze această veleitate, atât cât avut ocazia să o demonstreze în fapt.

Acum, la trei zile până la aflarea adevărului, Ludovic Orban devine din ce în ce mai penibil, în aprecierile pe care le face cu ultima suflare prezidențială, despre funcția administrative a lui Florin Cîțu, eliberându-și de fapt adevărata obsesie: „Cum să rămână premier? Cum? Ca să poți să ai un guvern trebuie să ai o majoritate parlamentară. La ora actuală, după ce USR PLUS s-a retras din guvern, guvernul stă în 163 de parlamentari. Majoritatea e formată din 234 de parlamentari. Sunt 71 de voturi lipsă. Ca să poți avea un guvern stabil care să adopte legile, reformele, ai nevoie de majoritate parlamentară.

Dacă USR rămâne în opoziție nu mai poți forma majoritate decât cu AUR sau PSD, ceea ce ar reprezenta o catastrofă. Dacă mă întrebați pe mine, 95% din membrii PNL sunt împotriva oricărei forme de blat cu PSD”, a declarat Ludovic Orban.

La rândul lor, foştii miniștri USR PLUS, răniți de Florin Cîțu, nu au cum să stea cuminți, agitând aerul cu ajutorul bățul trecut printre zăbrelele gardului:

„El nu mai are simpla capacitate să asculte. Este mai mincinos decât Victor Ponta și mai lipsit de scrupule decât Liviu Dragnea. Este împins de la spate de cineva care n-a câştigat niciodată încredere cuiva. El are senzația că cineva i-a făcut cadou un guvern și o țară. Așa ceva nu se poate, mai ales într-o coaliție. E nevoie de o persoană responsabilă, nu unul care să funcționeze doar pentru jumătate dintre cei de la PNL. El l-a atacat chiar și pe colegul lui de partid, Alexandru Nazare, deci va ataca pe oricine, oricând. USRPULS are datoria să facă tot ce poate pentru a implementa reformele pe care le-am promis. Dacă este un guvern condus de o persoană matură, cu un calendar clar și cu reforme, cu comportament diferit față de Cîțu, revenim la alianță.

Vrem proiecte concrete, nu doar funcții. Vrem să le arătăm românilor că nu ne-au votat degeaba. L-am votat pe Iohannis de două ori, dar nu am cuvinte să-mi exprim dezamăgirea. Am avut multă încredere în președinte. Mă rog să-i dea Dumnezeu înțelepciune și să rămână în istorie ca un preşedinte care a făcut și reforme”, a declarat Vlad Voicescu.

Și tot de pe câmpiile acestui partid ciudat și greu de înțeles în general se numără și primii care l-au atacat pe Cîțu. Foștii parteneri de guvernare de la USR PLUS.

Radu Mihail – senator USR: „Niciodată nu am văzut un om care să fugă de răspundere, cu o frică mai mare, precum Florin Cîțu, care acum amenință în stânga și dreapta cu corpul de control să vadă cât de pregătită este situația de sănătate al țării să facă față valului 4. Să vadă ce? Cum stătea el la Vama Veche numărând valurile, valul 1, valul 2 , valul 3”.

Senatorii USR i-au transmis lui Cîțu și un mesaj înaintea Congresului PNL.

„Florine, virusul nu ține cont că sâmbătă, ai congres, pentru că, Florine, virusul nu are carnet de partid”, a mai spus Radu Mihail.

Replica a venit la fel de virulentă, de la senatoarea PNL Alina Gorghiu.

„La dvs sunt doi candidați… care mai de care cu o procedură de vot fraudată, pe care a trebuie să o reluați cu oameni care nu au niciun fel de legătură … (Dna senator, vă rog) Aaa, acum vă deranjează că vorbesc de Barna și de Cioloș, ce drăguț”.

Senatorul ex-AUR – Diana Șoșoacă: „Ar trebui sa discutăm despre încălcarea dreptului omului prin pașaportul verde și nu de dl Cîțu.

Și USR dă în Cîțu în condițiile în care l-a susținut și i-a ridicat statuie. Am înțeles că de azi Bucureștiul e în cod roșu, am înțeles că nu mai aveți cum să vă faceți congresul PNL. Slavă Domnului, rămâne dl Cîțu la guvernare, altfel venea dl Orban”.

Subiectul certificatului verde a fost mult mai puțin interesant pentru senatori decât lupta dintre PNL și USR.

Adrian Cercel: „Sunt mai mult de 50 la sută din persoane infectate care nu au manifestări clinice. Și ce să vezi, și-au găsit anticorpi”.

Astăzi este vineri. Mâine va fi sâmbătă. Poimâine va fi Florin Cîțu sau…cine mai știe ce va mai fi în prima zi de odihnă nelucrătoare, cu jaluzelele trase.

ADI CRISTI