ESCROCUL DE FLUTUR

Florin Cîțu este noul președinte al PNL. Ludovic Orban a rămas doar în paginile de istorie ale PNL. Câștigătorul și Învinsul. Noul și Vechiul. S-au terminat patru luni de hăituială, de campanie electorală în interiorul PNL, pentru ocuparea funcției de președinte de partid, de atacuri pe sub masa, de lovituri sub centură. Florin Cîțu a încercat să ia totul de pe agenda de lucru. Să joace rolul lui Mesia. Chiar dacă s-a rezolvat o problemă importantă și fără ieșire, aceea a moftului lui Florin Cîțu de a-și da singur ordine de la partid ca președinte PNL, obturând canalul spre Ludovic Orban. ”Muntele s-a scremut și a născut un șoarece” poate fi imaginea plastică a ceea ce s-a întâmplat la Pavilionul Expozițional ROMEXPO. Nu s-a întâmplat nimic deosebit, pe fond, cu performanțele lui Florin Cîțu, acest politician care a înregistrat o încredere în electorat de sub 10%, specific zonei celor care, traversând strada, au salvat o bătrânică pierdută pe trecerea de pietoni.

Atât Ludovic Orban cât și Florin Cîțu s-au folosit de lecția de critică la adresa PSD, spațiul în care cu nonșalanță ambele echipe aflate, la rândul lor, în trântă dreaptă, se foloseau de șuturile date  pe la spate, evident desenându-și zâmbete pe buze.

Congresul 2021 al PNL s-a dorit a fi o probă de microfon la care s-au făcut auziți cei care se legitimau ca fiind lupii tineri ai  liberalismului național, conduși de Florin Cîțu, chiar dacă personajele din prim planul PNL, nu prea au nimic în comun cu istoria PNL. Așa se și explică de ce bătrânii liberali, ce au făcut scut în jurul lui Ludovic Orban, obligați să facă un pas înapoi, astfel încât Ludovic să se numească ultimul lider liberal de stirpe veche, cel din urmă președinte cu pașii comuni cu continuitatea acestui partid preluat de istorie de la Ion C. Brătianu, de exemplu.

Tot la acest Congres a fost prezentă și divizia de obuziere a preşedintelui Iohannis, sosit ca un cer senin, albastru la ROMEXPO, încadrat fiind de Ludovic și de Florin, ca un drapel numai bun de ridicat pe portdrapelul cetății, astfel încât tonul la cântec să fie dat din dispoziție prezidențială. Să priceapă și neica nimeni că aici se cântă doar ceea ce se dictează și nu fiecare suflător în țignale fluieră ce-i trece lui prin cap.

De la acest Congres 2021, sună pricazul prezidențial, liberalii trebuie să iasă uniți, întăriți, gata de atacurile din ce în ce mai concentrate împotriva singurului lor dușman, invincibilul PSD!

A câștigat așa cum era de așteptat Florin Cîțu cu 60,2% față de 39,7% cât a reușit să adune Ludovic Orban. Dacă ar fi să facem o analiză a textelor citite în Congres, ar trebui să ne așteptăm și la ”ce va urma” cu o importanță mult mai gravă decât alegerea propriu-zisă a președintelui PNL.

Ludovic Orban  reușește să atragă atenția colegelor și colegilor săi liberali că nu poți să alegi în fruntea partidului pe cel care a creat această criză politică, punând PNL în una dintre ele mai incomode situații.

Dintr-o data, prin plecarea USR PLUS din coaliția politică de guvernare PNL s-a trezit singur, fără majoritatea necesară guvernării. Dintr-o data PNL se vede pus în situaţia de a reveni la USR PLUS sau de a face alianţă cu PSD. Or, acest Congres, care a dat liberalilor pe Florin Cîțu președinte, a închis ușa în nas atât  USR PLUS, cât și PSD căruia nu a ezitat să-i adâncească din nou  sula între coaste.

Useriștii lui Dan Motreanu sunt din ce în ce mai convinși că nu pot vorbi despre reluarea colaborării cu PNL, decât fără Cîțu premier.

Într-un astfel de scenariu, pe liberali îi așteaptă noi și noi provocări, neliniști și multe, multe alte încercări limită, fața de care sunt blestemați să și le asume.

Fără nici o reacție vizibilă, pe măsura poveștii de la ROMEXPO, PSD tace și clocește soarta cabinetului Cîțu, o soartă din ce în ce mai previzibilă, mai plină de mutări știute în fața cărora strategii nu ezită să-și frece mâinile, cu aceeași bucurie a celor care stau și pândesc ca acest căprior Florin Cîțu să calce nu numai în capcană, cât mai ales să se prăbușească în propria sa groapă săpată, chipurile. pentru rezerva de apă, așa cum i-a șoptit escrocul  de Flutur.

ADI CRISTI