AntareSFest, eveniment dedicat literaturii science-fiction & fantasy româneşti

AntareSFest, eveniment dedicat literaturii science-fiction & fantasy româneşti revine, în acest weekend, la Braşov, după un an de pauză, cu o ediţie aniversară, cea de-a V-a, cu prilejul aniversării de către organizatorul evenimentului, Clubul Antares din Braşov, a 40 de ani de existenţă.

„Departe de a fi un eveniment exclusivist, dedicat celor care citesc literatură SF, AntareSFest îşi propune – prin manifestările cuprinse în program – să contribuie la popularizarea ştiinţei, la cunoaşterea noilor tehnologii, care ne fac viaţa mai uşoară, la urmărirea progresului în domeniul cuceririi spaţiului cosmic. Dorim să-i atragem pe tineri, să îi determinăm să îşi păstreze nealterate creativitatea şi setea de cunoaştere, dar, în acelaşi timp, am fi încântaţi să îi ajutăm pe cei din generaţiile mature să-şi redescopere pofta de a-l citi pe Asimov sau, de ce nu, să citească scrierile autorilor români contemporani”, a declarat preşedintele Clubului Antares, Nic Dobre, conform unui comunicat transmis, joi, AGERPRES.

Acesta a menţionat că în luna octombrie se împlinesc 40 de ani de la prima întâlnire organizată de membrii Clubului Antares şi că primul invitat al clubului a fost astronautul Dumitru Prunariu.

„Ne amintim cu mare plăcere de faptul că primul invitat a fost, atunci, singurul cosmonaut român, braşoveanul Dumitru Prunariu, în acea vreme recent reîntors din spaţiul cosmic. A fost o onoare să-l avem alături, dar şi o mărturie clară că, atunci când îţi propui să faci un lucru în care crezi cu adevărat, cerul este limita. Sau, în cazul domniei sale, nici măcar cerul nu a reprezentat o limită”, a spus Nic Dobre.

La AntareSFest, ediţia a V-a, participă scriitori, editori, redactori, publicişti, oameni de cultură, artişti plastici şi oameni de ştiinţă din ţară. Printre invitaţii acestei ediţii aniversare se numără Dănuţ Ungureanu – membru al Uniunii Scriitorilor din România şi membru fondator al Societăţii Române de Science Fiction şi Fantasy, regizorul Bogdan Mihăilescu, cu a sa Cineanimaţie SF, şi scriitorul Alexandru Mironov.

De vineri şi până duminică, la Centrul de Excelenţă a Bibliotecii Judeţene „George Bariţiu” Braşov vor avea loc numeroase activităţi pentru toate vârstele şi preferinţele, printre care: prezentări de lucrări tematice, precum medicina viitorului, lansări de carte, inclusiv a Colecţiei de povestiri SF pentru Nevăzători, călătorii în timp şi spaţiu prin intermediul documentarelor şi expoziţii, anunţă organizatorii.

Participanţii la AntareSFest 2021 vor respecta măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2 şi vor prezenta Certificatul Verde Electronic COVID sau rezultatul unui test COVID-19 negativ. AGERPRES