Speakerul Igor Grosu: Avem o agendă ambițioasă cu un mandat puternic susținut de cetățeni

Chişinău, 1 oct. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut astăzi o întrevedere cu Președintele Republicii Slovenia, Borut Pahor, care se află într-o vizită oficială în țara noastră, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a legislativului.

Discuțiile au vizat subiecte ce țin de implementarea agendei de reforme, promovarea unor acțiuni de intensificare a cooperării interparlamentare dintre cele două țări și măsuri comune de susținere a businessului.

“Avem o agendă ambițioasă cu un mandat puternic susținut de cetățeni. Astfel, ne propunem să construim instituții de stat puternice care să lucreze în folosul cetățenilor. Prioritatea zero rămâne a fi reforma justiției și lupta cu corupția”, a declarat Președintele Parlamentului.

Un alt subiect discutat vizează mediul de afaceri din Republica Moldova. Igor Grosu a declarat că autoritățile vor depune tot efortul pentru a îmbunătăți climatul investițional, optând pentru un mediu predictibil în obținerea unui beneficiu mutual cu investitorii în acest sens.

În cadrul întrevederii, Președintele Parlamentului a exprimat recunoștință pentru sprijinul oferit Moldovei de către Slovenia de la începutul pandemiei Covid-19. Totodată, el a mulțumit pentru asistența tehnică de care Republica Moldova a beneficiat de-a lungul timpului, în special consultanță pentru experții în domeniul finanțelor publice.

Președintele Republicii Slovenia, Borut Pahor a salutat prioritățile stabilite în Republica Moldova și a confirmat disponibilitatea în a susține țara noastră, în contextul deținerii Președinției rotative a Consiliului UE de către Slovenia.

Foto: Parlament