Credit în valoare de 21 de milioane de euro pentru finanţarea investiţiilor locale

Consilierii locali au aprobat contractarea de către municipalitate a unui credit în valoare de 20.449.897,75 euro de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare în vederea implementării a trei proiecte de investiţii în oraş, respective modernizarea depoului din Dacia, reabilitarea termică a unui număr de 14 unităţi de învăţământ şi, respective, modernizarea Cinmatografului Dacia.

Conform proiectului de hotărâre, perioada de grație a contractului este de până la trei ani, urmând ca rambursarea să poată fi făcută în următorii 12 ani.

Din bugetul local al Municipiului Iași va fi asigurată plata serviciului anual al datoriei publice locale, impozitelor și taxelor aferente realizării celor trei proiecte de investiții și celorlalte cheltuieli neeligibile ale finanțării rambursabile menționate.

Obiectivele menționate fac parte din lista investițiilor prioritare care necesită concentrarea de resurse financiare proprii considerabile, peste posibilitățile actuale de susținere din bugetul local. (E.M.)