767 de elevi şi 174 de cadre didactice, confirmaţi pozitiv cu SARS-CoV-2 la Iaşi

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a dat publicităţii joi situaţia actualizată a cazurilor de COVID-19 confirmate în unitățile de învățământ de pe raza județului Iași.

Astfel, potrivit raportării DSP, joi, 7 octombrie, la nivelul judeţului Iaşi erau înregistrate 45 de cazuri de antepreșcolari/preșcolari confirmați COVID-19, din care trei cazuri de antepreşcolari şi 42 de cazuri de preşcolari.

În ceea ce priveşte numărul elevilor confirmați cu COVID-19, situaţia era următoarea: 146 de  elevi din clasele I-IV, 597 de de elevi din clasele V-XII, patru cazuri la şcoala post-liceală sanitară, un caz la şcoala profesională, la care se adaugă un număr de 19 studenţi, în total 767 de cazuri.

La aceste cifre se adaugă 174 de cadre didactice confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 şi 40 de persoane din cadrul personalului didactic auxiliar/personal nedidactic.

În judeţul Iaşi există, la această oră, 154 de grupe de învățământ preșcolar şi primar care au cursuri suspendate din cauza confirmării unor cazuri de infectare cu noul coronavirus, 396 de clase de învățământ gimnazial, liceal, profesional sau postliceal care au cursuri suspendate din cauza confirmării unor cazuri de infectare cu noul coronavirus, la care se adaugă Grădiniţa cu Program Normal (GPN) Hârlău, Grădiniţa cu Program Normal (GPN) Leţcani, LIceul Teoretic “Dimitrie Cantemir” Iaşi şi Liceul Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iaşi.

În unităţile şcolare menţionate au fost luate măsuri de prevenire şi combatere a răspândirii virusului: izolarea cazurilor confirmate, igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţilor şcolare (clase, holuri, toalete), reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul măştii de protecţie. (E.M.)