Ateneul Național din Iași anunţă deschiderea stagiunii 2021-2022

Ateneul Național din Iași anunţă debutul stagiunii 2021-2022, cu două reprezentații artistice deosebite.

Sfârșitul de săptămână aduce în atenția publicului meloman două evenimente muzicale inedite. Astfel, sâmbătă, 9 octombrie, de la ora 19:00, pe scena Ateneului vor urca Liviu Prunaru – concert-maestrul orchestrei Concertgebouw Amsterdam, care cântă pe vioara Stradivarius Pachoud și Gabriel Croitoru – solist concertist al Orchestrelor și Corurilor Radio, Filarmonicilor din Cluj-Napoca și Ploiești, care cântă pe vioara Guarneri del Gesu Catedrala (pusă la dispoziție de Muzeul Național „George Enescu”, în al cărui patrimoniu se află), acompaniați de pianistul Horia Mihail, în „Duelul Viorilor”, ediția a X-a.

Duminică, 10 octombrie, ora 19.00, tot în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”, va concerta Alexandru Tomescu cu vioara Stradivarius,  alături de Orchestra de Tineret a Iașului, dirijor Virgil Popa.

„Deschiderea Stagiunii 2021-2021 aduce în atenția ieșenilor instrumentiști de talie mondială, alături de instrumente muzicale celebre. Este o șansă, atât pentru noi, ca organizatori, să dăm startul noii stagiuni cu muzicieni de talia celor invitați, cât și pentru publicul larg, de a asculta pagini muzicale celebre, interpretate cu mare rafinament până la cel mai mic detaliu”, declară Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iași.

Cele două evenimente vor fi și transmise în direct, pe site-ul ateneuiasi.ro.

Biletele se pot achiziționa de la casieria Ateneului, sau de pe site-ul instituției.