Coronavirus/Valeriu Gheorghiţă: Este o situaţie extrem de complicată; valul 4 e agresiv din cauza variantei Delta

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat, joi, că România se află deja într-o situaţie similară cu cea în care a fost Italia anul trecut în ceea ce priveşte pandemia de coronavirus, spitalele şi unităţile de primiri urgenţe fiind asaltate de pacienţi cu SARS-CoV-2.

Întrebat cât de departe se află România de ceea ce s-a întâmplat în Italia anul trecut, reprezentantul CNCAV a răspuns: „Mi-e teamă că deja suntem în acest scenariu, este cât se poate de evident că spitalele, unităţile de primiri urgenţe sunt asaltate, sunt copleşite în momentul de faţă de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, lăsând la o parte celelalte categorii de boli – urgenţele, accidentele rutiere, arsurile, care vedem că se întâmplă în fiecare zi şi care generează victime care au nevoie de asistenţă medicală”.

El a afirmat că situaţia actuală este extrem de complicată, valul 4 fiind agresiv din cauza variantei Delta care se răspândeşte mult mai uşor.

„Este o situaţie extrem de complicată. Valul 4 este agresiv şi este agresiv din cauza variantei Delta, care se răspândeşte mult mai uşor, care generează într-un timp scurt un număr foarte mare de cazuri şi evident că pentru acest lucru, pentru a limita numărul de cazuri noi avem nevoie să respectăm regulile igienico-sanitare, să ne vaccinăm”, a susţinut medicul militar. AGERPRES