Începând de la noapte, ieşenii racordaţi la sistemul centralizat vor avea căldură în calorifere

Primăria Municipiului Iaşi anunţă că vineri, 8 octombrie, ora 00.00, va fi reluată furnizarea agentului termic în municipiul Iaşi către apartamentele racordate la sistemul centralizat de termoficare.

„Ca urmare a temperaturilor înregistrate în ultimele nopți, municipalitatea va porni sezonul de încălzire vineri, 8 octombrie 2021, la ora 00.00, prin CET I Iași, care funcționează pe gaz. CAF 1 și 2 de la CET I Iași furnizează aproximativ 150 de gigacalorii pe oră, cantitate suficientă pentru asigurarea încălzirii și apei calde menajere la abonați”, se arată într-un comunicat al Primăriei.

În prezent, potrivit reprezentanţilor municipalităţii, în stocurile de la CET II Holboca, unitate care funcționează cu cărbune, mai sunt circa 25.000 de tone de combustibil, astfel încât centrala poate fi pornită pentru a furniza agent termic.

Reamintim că, în primăvara acestui an, serviciul public de alimentare cu energie termică (producție, transport, distribuție și furnizare) a fost preluat de către Municipiul Iași de la operatorul Veolia Energie Iași, iar în prezent acesta este operat de SC Termo-Service SA. (E.M.)