Migrants are arrested by Hungarian police officers near the Hungarian-Croatian border in Lapancsa village on September 18, 2015 after they crossed the borderline from Croatia. AFP PHOTO / LASZLO LAUFER (Photo by LASZLO LAUFER / AFP)

Top 5 imigranți ajunși în Republica Moldova și țările lor de origine

Republica Moldova a primit numai în prima lună a acestui an 186 de cereri de imigrare, iar cei mai mulți provin din Ucraina, România și Turcia.

Nu mai puțin de 186 de persoane au imigrat în țara noastră în prima lună a lui 2021, conform statisticilor guvernamentale făcute de Ministerul de Interne, transmite Știri.md cu referire la Anticoruptie.md.

Dintre cei care aleg Republica Moldova ca țară de destinație, cei mai mulți sunt ucraineni – 44 de persoane, urmați de români – 29 de cetățeni, pe locul trei s-au clasat turcii – 25 la număr, iar clasamentul este completat cu imigranți din Federația Rusă (17) și Georgia (9).

Majoritatea vin cu scopul de reîntregire a familiei, să muncească sau la studii. De menționat este că niciun imigrant nu a venit în Moldova pentru tratament de lungă durată sau cu scopul protecției victimei.

Din țări precum Elveția, Franța, Grecia, Cipru, Kârgâzstan, Turkmenistan, Emiratele Arabe Unite, în Moldova a ajuns doar câte un cetățean.

(sursa:www.anticoruptie.md)