Permisele de conducere din Republica Moldova, recunoscute în Lituania

Permisele de conducere eliberate de autoritățile Republicii Moldova și Lituaniei vor fi recunoscute reciproc pe teritoriul ambelor state, fără a fi susținute alte examene teoretice sau practice, după ce a fost semnat un acord interguvernamental moldo-lituanian în acest sens.

Acordul a fost semnat în urma înţelegerilor convenite la nivel înalt în cadrul vizitelor la Chişinău a preşedintelui lituanian Gitanas Nausėda şi a ministrului de externe Gabrielius Landsbergis, de către secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene Veaceslav Dobîndă şi ministrul de interne al Republicii Lituania, Agnė Bilotaitė.

„Prevederile acordului vor oferi cetăţenilor Republicii Moldova stabiliţi permanent sau provizoriu în Republica Lituania un şir de beneficii, cum ar fi scutirea de şcolarizare şi examinare suplimentară la convertirea permiselor de conducere şi cheltuielilor aferente acestui proces, libera circulaţie în traficul internaţional, inclusiv prin facilitarea contractelor de muncă”, a declarat secretarul de stat în cadrul ceremoniei de semnare.

Vizita la Vilnius a diplomatului Veaceslav Dobîndă se desfăşoară la invitaţia cancelarului ministerului lituanian de externe, Inga Černiuk.

Anterior, permisele de conducere ale șoferilor din R. Moldova au fost recunoscute și pe teritoriul Germaniei, cu omologarea examenului teoretic, urmând ca examenul practic să fie susținut în mod obligatoriu.

(sursa:www.infoprut.ro)