Premierul Florin Cîţu şi ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, cei mai vizibili membri ai Cabinetului

Premierul Florin Cîţu şi ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu rămân pe primele poziţii în topul vizibilităţii miniştrilor pe luna septembrie, în timp ce mai mulţi miniştri urcă în top pe locurile deţinute de foştii lor colegi de la USR şi în unele cazuri ca urmare a preluării ca interimari a ministerelor deţinute de aceştia, printre cei aflaţi în această situaţie aflându-se Cseke Attila şi Lucian Bode. Datele rezultă din Barometrul vizibilităţii miniştrilor, o analiză realizată de News.ro şi de Agenţia de monitorizare Klarmedia, pe baza monitorizării presei scrise şi online.

Premierul Florin Cîţu se menţine pe primul loc în topul vizibilităţii în luna septembrie, la mare distanţă de colegii săi de Cabinet, cu 108.299 de referiri, aproape dublu faţă de luna precedentă. vârfurile fiind înregistrate în zilele în care a fost revocat ministrul USR al Justiţiei Stelian Ion ceea ce a generat scandalul din coaliţia de guvernare şi depunerea moţiunii USR – AUR, dar şi în ziua Congresului PNL care l-a adus la conducerea partidului.

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu se menţine pe locul al doilea în topul vizibilităţii, cu 11.431 de referiri în presă, datorate declaraţiilor despre rata de infectare de la care şcolile trec la predarea online, despre  situaţia vaccinării elevilor şi a cadrelor didactice şi despre condiţiile în care va începe anul şcolar, precum şi despre desfăşurarea acestuia în contextul pandemiei.

În absenţa miniştrilor USR, ministrul Muncii Raluca Turcan urcă de pe locul 6 în august pe locul 3 în septembrie, zilele de vârf în ceea ce priveşte vizibilitatea fiind 1, 16 şi 21 septembrie, când ministrul a făcut declaraţii pe tema situaţiei politice, a Programului ”Anghel Saligny”, a situaţiei vaccinării angajaţilor din centrele de asistenţă socială, a creşterii economice accelerate şi a investiţiilor în creştere, preum şi despre normele de aplicare a Legii consumatorului vulnerabil.

Pe fondul pandemiei, ministrul Dezvoltării Cseke Attila, devenit interimar la Sănătate după plecarea miniştrilor USR, urcă pe locul 4 de pe locul 15 deţinut în luna august, cu aproape 7000 de referiri, faţă de sub 2000 în luna precedentă.

Ministrul de Interne Lucian Bode urcă pe locul 5 de pe locul 8, cu peste 2.000 de de menţiuni în plus faţă de august, datorate în principal declaraţiilor făcute odată cu preluarea interimatului la Ministerul Justiţiei. Ministrul s-a mai aflat în centrul atenţiie în presă şi când a fost surprins fără mască la Festivalul UNTOLD.

Discuţiile referitoare la creşterea preţului la gaze şi la energie, la eventuala plafonare a acestuia, dar şi informaţiile referitoare la stocuri insuficiente de gaze au făcut ca ministrul Energiei Virgil Popescu să urce de pe locul 9 în august pe locul 6, din punct de vedere al menţiunilor în presă.
(sursa:www.news.ro)