Ciolacu susține că nu a avut negocieri cu celelalte partide parlamentare privind şefia Camerei Deputaţilor

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marţi, că nu a avut negocieri cu celelalte partide parlamentare privind şefia Camerei Deputaţilor, în contextul în care Ludovic Orban a anunţat că îşi va depune miercuri demisia din această funcţie.

Întrebat la sediul central al PSD ce părere are despre faptul că Ludovic Orban îşi depune miercuri demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Ciolacu a răspuns: „Dar de ce nu şi-a depus-o acum? Domnul Orban ne-a obişnuit. Partidul care câştigă alegerile desemnează premierul. Nu-l mai desemnează. Îmi dau demisia de la Guvern, dar nu îmi dau demisia de la partid, pentru că am pierdut alegerile. Îmi dau de îndată demisia de la Cameră dacă pierd Congresul, dar nu îmi dau demisia, i-am dat-o lui Cîţu, nu am depus-o la Cameră. A ieşit astăzi să ne anunţe ce va face mâine. Nu aveţi un om politic mai serios despre care să vorbim?”.

Ciolacu a spus că funcţiile de conducere în Parlament se negociază când există o majoritate. „Funcţiile de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi Senatului sunt nişte funcţii negociate când există o majoritate. Nu am avut astfel de negocieri”, a precizat el.

Ludovic Orban a anunţat că îşi va depune miercuri, la ora 12,00, demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

„Sunt un om de onoare, un om care îşi respectă cuvântul, îmi voi depune demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor mâine (miercuri – n.r.), la ora 12,00, şi voi face o declaraţie după ce îmi depun demisia”, a spus Orban, marţi, la Palatul Parlamentului.

El informa, în urmă cu două săptămâni, după ce a pierdut alegerile pentru preşedinţia PNL, că şi-a trimis la partid demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, pentru a fi la dispoziţia preşedintelui liberalilor, care să o depună în momentul în care consideră necesar.

„Nu mi-am depus demisia la Camera Deputaţilor, pentru că, dacă astăzi mi-aş fi depus demisia la Camera Deputaţilor, cel mai probabil preşedinte al Camerei Deputaţilor ar fi ajuns un pesedist şi nu vreau să fac un cadou PSD”, explica Ludovic Orban.

El preciza că demisia lui va fi la dispoziţia preşedintelui PNL pentru 15 zile, iar, dacă acesta nu o va înainta în acest interval de timp, o va depune personal. AGERPRES