Natalia Gavriliţa: Guvernul va proteja cetăţenii în contextul problemelor de pe piaţa gazelor

Chişinău, 13 oct. /MOLDPRES/. Guvernul Republicii Moldova monitorizează piaţa energetică, or, chiar dacă există în prezent o problemă pe piaţa gazelor naturale, Executivul va face tot posibilul ca cetăţenii să nu fie afectaţi, a declarat Prim-ministrul Natalia Gavriliţa, la conferinţa de presă de astăzi, desfăşurată după şedinţa Cabinetului de miniştri, transmite MOLDPRES.

Premierul a spus că Guvernul va negocia cu concernul rus Gazprom, pledând pentru preţurile anterioare, în timp ce partea rusă are alte opinii. „Este o situaţie complicată, iar săptămâna viitoare vor fi clare mai multe lucruri. În acelaşi timp, examinăm mai multe soluţii, pentru diferite eventualităţi, astfel încât instituţiile publice, cetăţenii ţării să fie protejaţi”, a spus Gavriliţa.

În acest context, oficialul a numit mai multe programe sociale care prevăd compensaţii şi măsuri de susţinere a categoriilor defavorizate.

Şefa Cabinetului de miniştri a anunţat că a convocat în această seară şedinţa Comisiei pentru Situații Excepționale, la care va fi examinată agenda cu privire la situația aprovizionării cu gaze naturale a ţării.