Polonia a donat României 50 de concentratoare de oxigen. Echipamentele sunt destinate Spitalului modular Leţcani

La solicitarea statului român adresată Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC) prin intermediul CECIS de către Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), în vederea acordării de sprijin în combaterea efectelor generate de creșterea exponențială a numărului de cazuri confirmate SARS-CoV-2, Polonia a doant ţării noastre un număr de 50 de concentratoare de oxigen.

“Solidaritatea europeană materializată prin acțiuni concrete de sprijin a tuturor țărilor afectate de situații de urgență diverse a reprezentat și continuă să reprezinte de o manieră prioritară pasul premergător către ceea ce numim în managementul situațiilor de urgență, revenirea la starea de normalitate”, a declarat Marian Greigoraş, prefectul judeţului Iaşi.

În cursul acestei dimineţi, materialele sanitare indispensabile tratării pacienților infectați cu noul coronavirus, care au nevoie de oxigen, au ajuns la Iaşi, urmând ca Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Judeţean (ISUJ) să facă recepția echipamentelor, după care acestea vor fi transportate la unitatea modulară din Lețcani. (E.M.)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.