Personalul Spitalului modular de la Leţcani, suplimentat cu încă trei medici infecţionişti

“Din cauza creşterii continue şi necesității de spitalizare a pacieţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase va suplimenta necesarul de personal, începând de mâine, cu încă un medic primar şi doi medici rezidenţi, specialitatea boli infecţioase, care vor activa în cadrul secţiei exterioare Leţcani”, a anunţat în această seară medicul Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţiaose “Sfânta Parascheva”.

Potiivit medicului, în acest moment, în Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi şi la Secţia externă a acestuia, respective la Spitalul modular de la Leţcani, sunt internaţi peste 200 de pacienţi cu forme medii şi severe, 17 pacienţi cu forme critice, care necesită suport de terapie intensivă, la care se adaugă 25 de pacienţi cu forme medii şi 12 pacienţi cu forme critice, aflaţi déjà la Terapie Intensivă.

Managmentul Spitalului modular de la Leţcani este asigurat de Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi, în egală măsură cu coordonarea personalului militar detaşat

În ultimele 24 de ore, în judeţul Iaşi au fost înregistrate 813 cazuri noi de coronavirus, în creştere faţă de raportarea din ziua precedentă.

Rata de incidenţă a cazurilor noi cumulată la 14 zile, la nivelul judeţului Iaşi, este de 7,45 la mia de locuitori (faţă de 7,28 ieri).

În municipiul Iaşi, rata de infectare este de 10,41 cazuri la mia de locuitori (faţă de 10,17 ieri).

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), până joi, 14 octombrie, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 56.461 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19, dintre care 1.225 de decese. (E.M.)